I kommunestyret tirsdag kveld vil han ta opp saken og be om at administrasjonen utreder konsekvensene av å melde seg inn. Deretter ser han for seg en diskusjon om medlemskap på et møte senere i år.

– Vi i kommunen er helt avhengige av folks tillit, sier Willy Kvilten.

– Et medlemsskap vil gi oss verktøy for å styrke det etiske arbeidet, og for å bevisstgjøre hver enkelt politiker og medarbeider. Det handler om å være åpne om hva vi gjør og hvorfor, sier varaordføreren.

Selv sier han at han aldri er blitt utsatt for forsøk på korrupsjon, men at for eksempel at saken om tomtesalg i gystadmarka var en øyeåpner.

– Vi forvalter store verdier, og når det blir konkurranse om kontrakter og muligheter er det viktig at politikere og andre med makt har godt etisk fotfeste, sier Willy Kvilten.

Fakta om Transperancy International

Transperancy International er en internasjonal forening som jobber mot misbruk av makt, og for åpenhet og integritet. 

Foreningen har en norsk avdeling, Transperancy International Norge, som har som særmål å bekjempe korrupsjon i næringsvirksomhet, kommunal og statlig forvaltning. 

Både personer, institusjoner og organisasjoner kan tas opp som medlemmer. 

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.