Tomta etter Dønnums fabrikker er regulert til et boligfelt med 30 boliger. Norgeshus vil bygge 69, men det sier kommuneadministrasjonen nei til.

- Det er riktig å holde på kvoten på 30 boliger totalt. Begrunnelsen er at Mogreina er tiltenkt en vedlikeholdsvekst, støysituasjonen, samt at tettstedet har noe begrenset med skolekapasitet, heter det i rådmannen Erlend Eggums innstilling til dagens formannskapsmøte.

SKEPTISK

Daglig leder Frode Thorsen i Norgeshus 3 Bygg Mester liker dårlig rådmannens innstilling, og snakker varmt for 69 boliger.

- Å rense gammel forurensing fra fabrikken kostet ca. ti millioner kroner, den jobber er nå godkjent. Det er også behov for flere mindre og rimelige boliger i Ullensaker, for førstegangskjøpere har ingen mulighet til å kjøpe bolig på Jessheim, sier han.

En skeptisk Thorsen reagerer også på at rådmannen forlanger ny støyutredning som skal omhandle trafikkstøy, flystøy, skytebanestøy og sumstøy for feltet.

- Skytebanestøy fra Sessvollmoen som i realiteten er litt knatring har aldri vært omtalt før, heller ikke i prosjektet vårt i Steinerudvegen ved Mogreina skole. Alle som flytter dit vet om flystøyen, og den blir ikke mindre med 39 flere boliger. Vi har ikke fått én støyklage fra dem som kjøpte boliger i Steinerudvegen ved skolen, sier han.

Han mener også at Mogreina er ypperlig til boligutbygging. Det er 600-700 meter til Mogreina skole og barnehage med planfri undergang fra gang- og sykkelveien.

- Her er det kort vei til E6 og Dal stasjon. Det er gang- og sykkelvei fra Dal til Kløfta, og brukbar bussforbindelse. En matebuss til Gardermoen i rushtiden hadde gjort det optimalt. Og barnehagen har plass til flere barn. Faktisk har vi flere interesserte kjøpere allerede, sier han.

LES OGSÅ: Fabrikken måtte rives

FORSINKELSER

Først ut i byggearbeidene er vann, avløp, vei og annen infrastruktur. Så er tanken at bygningsarbeiderne fra Steinerudvegen skal flyttes til Dønnum.

- Men hvis denne innstillingen blir vedtatt blir vi veldig forsinket. Om ett år er vi ferdige ved skolen, og da må arbeiderne videre, sier han.

- Hva gjør dere nå?

- Vi håper naturligvis det politiske flertallet går for vårt ønske om 69 boliger. Det har vært planlagt boliger her i mange år, og nå er vi klare til å sette i gang, sier Frode Thorsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.