Utviklerne av Oslo Airport City vil ha en levende bydel med aktivitet nærmest døgnet rundt. Da kreves flere mennesker enn bare hotell- og konferansegjester.

– Vi tenker oss et stort badeanlegg til bruk for kommunene på Øvre Romerike og som faktisk kan fungere som et riksanlegg. De fleste nordmenn når hit på to timer, i tillegg til 300 millioner europeere, sier daglig leder Thor Thoeneie.

FOR HELE LANDET

Han ser for seg lokale skoleelever på dagtid, samt hotellgjester og lokalbefolkningen på kveldstid.

HAN SKAL BYGGE EN BYDEL: Airport city kommer

– De fleste konferansegjestene på Gardermoen reiser hjem torsdag, i helger og ferier kan anlegget dermed brukes av andre når det også er svært god hotellkapasitet her. Oslo for eksempel mangler svømmeanlegg, og de er bare 20–30 minutter unna med tog og buss, påpeker han.

– Kan det være aktuelt med flere idrettsanlegg her?

– Ja. Gardermoen er det best tilgjengelige området i Norge, og det er god nok grunn til å bygge store idretts- og aktivitetsanlegg. Det kan være fotball, håndball, tennis, langrenn og alle mulige grener som også lokalmiljøet får nytte av. Denne typen etableringer jobber vi med for å få på plass, sier han.

Thoeneie nevner Røykenbadet, Risenga i Asker, Drammensbadet og Skien fritidsbad.

– Jeg tror mange kan tenke seg et slikt anlegg med en regional profil. For å få til det må vi snakke med lokalpolitikere, fylket og idrettsforbund. Og det er naturlig å se det i et helseelement.

BÆREKRAFTIG UTVIKLING

– Tenker du på LHL-sykehuset?

– Ja, og andre sykehus som kan leie seg inn. Vi er fascinert av tanken på store og funksjonelle flerbrukshaller hvor man kan rigge til store sportsturneringer, eller også konserter og kulturarrangementer. Å bygge slikt på steder hvor flest mulig mennesker lett kan nå, er svært bærekraftig, sier han.

De politiske retningslinjene de siste årene går på knutepunktutvikling, flerkjernet sentrumsutvikling og riktig lokalisering. Dette gjelder ikke minst Gardermoen.

– Stortinget vedtok en proposisjon allerede for ti år siden at dette er et av satsingsområdene. Denne utviklingen går i triangelet Skien, Halden, Oslo og opp til Lillehammer. Der skal det bygges på knutepunktene, men her har det stoppet opp på grunn av rekkefølgekravet til utbyggingen av det såkalte næringsparkkrysset. Nå skal jo Statens vegvesen jobbe for å få dette krysset inn i nasjonal transportplan som revideres hvert fjerde år. Vi mener at utviklingen av dette området er av nasjonal betydning, og dagens veikapasitet her er bra nok i mange år fremover, sier Thor Thoeneie.

INGEN PRISANTYDNING

– Ullensaker har vedtatt å bygge eget svømmeanlegg. Hva da med Gardermoen bad?

– Jeg føler meg trygg på at det ikke går prestisje i dette, men at alle de folkevalgte tar seg tid til å grundig vurdere hva som kan bli best for befolkningen nå og for fremtidige generasjoner, sier Thoeneie som ikke kan antyde en pris på anlegget.

– Dette vil bli en del av et mulighetsstudie og vurderinger av hva vi skal bygge, både badeland, svømmearena, treningssenter, flerbrukshall etc., til lokalmiljøet, regionen og landet. Tanken er i utgangspunktet å bygge noe som sannsynligvis er langt større en kommunens svømmeanlegg, sier han.

SVØMMEHALL PÅ JESSHEIM

Kommunestyret sa i fjor ja til å bygge en kommunal svømmehall i Ullensaker til 300 millioner kroner.En kommunal svømmehall har lenge vært Høyres baby. På kommunestyremøtet i juni 2017 fikk de med seg Ap, Sp, MDG og SV om å sette i gang slik at svømmehallen på i Gystadmarka er klar om to-tre år. Frp var ikke begeistret, og ordfører Tom Staahle advarte i EUB at vi går mot trangere tider. 

– Vi er nødt for å tenke på hva vi pådrar oss av utgifter, sa han.

STÅR VED LAG

– Vil dere fortsatt bygge med tanke på planene i Oslo Airport City?

– Ja. Så langt har de bare kommet med visjoner. Vi skal derimot bygge en svømmehall primært med tanke på svømmeopplæring for elever, og til rehabilitering av pasienter, så våre planer står fast. Dessuten trenger vi et nytt varmtvannsbasseng til erstatning for det på Gjestad. Vår hall skal altså dekke et kommunalt behov, men vi synes det er flott at OAC vil bygge et badeland. Det blir et godt supplement. men det stopper ikke vårt prosjekt, sier varaordfører Willy Kvilten (H).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.