• SENTER: Slik ser man for seg at et nytt butikksenterkonsept i Nannestad kan bli. Illustrasjon: N1 Arkitekter AS

Planene er sendt som innspill til Nannestad kommunes rullering av kommuneplanens arealdel.

Området man ønsker å bygge på er jordet vis-à-vis Rema 1000-bygget. Grunneier er Jørn Lindholm. Utvikler av konseptet, som er kalt box to box, er Salutaris Eiendom AS.

BUTIKKER TILPASSET BEHOV

– Vi tenker oss en miks av lokaler med merkevarebutikker. For å få skilt selve kjøpesenterbegrepet, der er det jo er en blanding av alt mulig, så er dette eksempelvis at butikker som Jula er i én boks og Elkjøp i en annen, og kanskje lokal mat eller tradisjon i den tredje. Miksen i Nannestad skal baseres på hva lokalsamfunnet etterspør, sier Olav S. Illøkken, partner i Salutaris Eiendom AS.

Han peker på at det i Nannestad mangler mye.

– Tilbudet skal være tilpasset det behovet lokalbefolkningen ønsker. Det er en vanvittig handelslekkasje ut av Nannestad, og dette vil dermed også føre til mindre reising ut av bygda, Illøkken.

VERNER RAVINENE

Planområdet oppgis å være drøyt 18 mål, som er dyrket mark, mens tomta er på totalt noe over 55 mål.

I beskrivelsen heter det at planområdet er nedskalert for å beskytte ravineområdet og for å ta hensyn til landskapsområdets sårbarhet.

– Vi er en plan- og reguleringsfaglig aktør, så vi har de etiske hensynene med oss når vi gjør et sånt innspill, men noen ganger må samfunnets interesser vike. Der hvor jordvernhensynet er veldig sterkt, og det er det jo generelt i Norge, noe det jo skal være, men akkurat her vil det være veldig samfunnsnyttig å kunne utvikle Nannestad sentrum, sier Illøkken.

JORDVERNET BØR VIKE

Han mener denne eiendommen er en del av sentrum.

– Skal man få vekst og utvikling der så trenger man en vekstmotor. Da mener vi jordvernet er underliggende i forhold til andre viktige hensyn, sier Illøkken.

Det planlegges 275 parkeringsplasser tilknyttet kjøpesenteret, hvor det er beregnet fra fem til sju leietakere på et samlet areal på 4.750 kvadratmeter.

Man mener det også vil styrke attraktiviteten for yngre Nannestad-beboere.

– Det er stor interesse for å få til et sånt prosjekt i Nannestad. Nå blir det opp til politikerne å ta stilling til dette, sier Illøkken.

LES OGSÅ: Vil varme opp boligene med egen kloakk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.