Nannestad kommune går nå i gang med å lage en reguleringsplan.

– Fram til byggestart mener vi det kan settes opp et midlertidig autovern som sikrer barna mot trafikken. Da blir det nødvendig å lysregulere strekningen. For senere å kunne bygge fortauet blir det behov for litt areal langs vegen på høyre side ned mot skolen, men mye mindre enn om det skulle bli bygget en full gang- og sykkelveg. Å få på plass alt slik at Statens vegvesen kan bygge et fortau vil naturlig nok ta noe mer tid, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad kommune.

GRAVHAUG SETTER STOPPER

Han viser til at Statens vegvesen har utarbeidet en skisse for gang- og sykkelveg på venstre side fra Åsvegen til skolen, men der ligger det en gravhaug som vil gjøre det vanskelig å få gjennomført et sånt prosjekt. Dette alternativet er kostnadsberegnet til 19 millioner kroner.

– En full gang- og sykkelveg krever større areal, og når gravhaugen ligger der må hele vegstrekningen i så fall flyttes seks meter, sier ordføreren.

Han opplyser at Nannestad kommune har en mye enklere og rimeligere løsning, og som han mener er akkurat like god sikkerhetsmessig.

– Vi vil lage en bussholdeplass, en rondell for bussen, ved vegkrysset Austaddalsvegen-Åsvegen, hvor for øvrig kommunen er grunneier. Da kan barna gå av og på skolebussen der. Så lages et fortau noen meter på venstre side før de krysser Austaddalsvegen. På høyre side skal det så bygges et fortau, sikret med autovern, som barna skal bruke til og fra skolen, både gående og syklende. Det skal også lages en adkomst til skolens område så tidlig som mulig. Vi lager nå en reguleringsplan for dette, sier Thue.

GRAVHAUG FRA VIKINGETIDEN

For å få avklart at haugen man har antatt er en gravhaug er nettopp det ble Øystein Amundsen, leder for arkeologisk feltarbeid hos Akershus fylkeskommune, kontaktet. Han ble med ordføreren på befaring.

– Dette er utvilsomt en gravhaug, og den er nok mest sannsynlig fra vikingetiden, sier Amundsen.

For å kunne bygge et fortau vil det berøre noen grunneiere noe.

– Det er behov for å få til noe på denne skolevegen. Nå må vi prøve å finne løsninger, og komme til minnelige ordninger med grunneierne, sier Knut Ove Pettersen, ingeniør hos Nannestad kommune.

FORNØYD MED TILTAKET

Werner Arntsen, leder for foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), er fornøyd med kommunens engasjement å vilje til å gjøre noe med skolevegen fort.

– Ut fra situasjonen er vi fornøyde med det som nå planlegges. Å sikre vegen med autovern og lysregulering er bra på kort sikt. Fortau mener vi også blir en bra løsning, og vi håper det kan komme så fort som mulig. I kommunen jobber de med å få på plass en reguleringsplan nå, og det synes vi er veldig bra. Det er vanskelig å se for seg at større planer kan bli realisert, sier Arntsen.

Han peker på både mye gjennomgangstrafikk og ikke minst tungtrafikk forbi skolen.

– Vi vil med løsningen som nå kommer bli kvitt mange av de farlige situasjonene vi har hatt, sier Arntsen.

Han opplyser at de vil informere elevene om hvordan man skal forholde seg når både syklende og gående skal benytte fortauet.

LES OGSÅ: Frykter ulykker på skolevegen - vil sikre elevene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.