I rådmannens forslag til vedtak i Formannskapets møte 7. februar foreslås det å bruke Bjertnessjøen som framtidig drikkevannskilde, samt overta vannbehandlingsanlegget på Sjonken med tilhørende anlegg med det formål å forsyne innbyggerne i Nannestad med vann fra Bjertnessjøen. Samtidig skal planlegging og prosjektering av reservevannforsyning på Nordmoen startes.

Kommunestyret velger tre personer som kommunens representanter til avviklingsstyret.

Avviklingsstyret må i tillegg til ordinære avviklingsoppgaver blant annet sørge for å overføre konsesjon om uttak av vann fra Rotuvassdraget med eksisterende regulering av Bjertnessjøen gitt i tillatelsen ved kongelig resolusjon i 1958 fra Ullensaker kommune til Nannestad kommune.

Styret skal også foreta en vurdering og gi anbefaling i hvilken grad Ullensaker og Nannestad

kommune skal fordele kostnadene for en framtidig nedleggelse av de bygg og tekniske anlegg som er på og i tilknytning til vannbehandlingsanlegget ved Sjonken, og om midlene skal avsettes på et bundet fond, eller hvilken kompensasjon Nannestad kommune skal få for å overta dette ansvaret.

Videre skal avviklingsstyret sørge for å overføre grunneieravtale (r) med bakgrunn i konsesjon gitt i 1958 til Nannestad kommune på de samme vilkår som før.

Eventuelle nye avtaler må signeres av ordfører i Nannestad kommune

Det skal også foretas en vurdering og gis anbefaling om Ullensaker og Nannestad kommune skal avsette penger til et bundet fond for framtidig vedlikehold/tilsyn av dammene, eller hvilken kompensasjon Nannestad skal få for å overta ansvaret for dette.

Formannskapets innstilling skal behandles av kommunestyret 13. februar.

LES OGSÅ: Krever IKS-samarbeid for vann- og avløp

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.