– Som ordfører kan jeg etter reglene løfte saker fra utvalgene og inn i kommunestyret. Det gjør jeg nå, og i tirsdagen kommunestyremøte innstiller jeg på at dagens desserttilbud skal opprettholdes, understreker Tom Staahle.

I gårsdagens avis skrev vi at Frp, H og KrF gikk for å kutte desserten mens Ap og Sp gikk mot. Det er feil, og det korrekte er at opposisjonen gikk for rådmannens innstilling som går ut på å kutte desserten på hverdager fra 1. mars, mens posisjonen gikk for en prøveperiode.

PÅ FEIL GRUNNLAG

Leder av hovedutvalget, Ståle Lien Hansen sier han ble gjort oppmerksom på at de ansatte hadde fått et skriv om at desserten skulle fjernes fra 1. mars.

– Det ville jeg løfte til politisk behandling, men da redegjørelsen om kapasitetsproblemene kom fra kjøkkenet ble vi enige om en prøveperiode.

– Hvorfor?

– Fordi det er viktig med en god evaluering. Dette er ingen kritikk av de ansatte, men uenigheten mellom kjøkkenet og faginstanser burde vært avklart før vi behandlet saken, sier han.

– Hvordan best løse floken?

– De ansatte gjør en fantastisk jobb på et lite kjøkken, men det er helheten i tilbudet som er viktig. Derfor må vi se på hvilke muligheter vi har – kan Orbit ta seg av maten til barnehagene, har kantina på rådhuset kapasitet? Slike faktorer må vi nå se på, sier han.

GIKK FOR RÅDENE

– Vi stemte for rådmannens innspill i henhold til de rådene vi fikk fra storkjøkkenet som så at mange desserter sto igjen og dermed ble kastet. Også det ernæringsmessige spilte inn, og de ansattes arbeidsforhold i det trange kjøkkenet, sier utvalgsmedlem Beate Christensen fra Ap.

Hun påpeker at de stilte spørsmål om å sette ned egenandelen siden desserten ble fjernet.

– Svaret var at maten i Ullensaker er lavere priset enn i sammenlignbare kommuner, og at prisen dessuten skulle settes opp. Derfor beholdt de dagens nivå.

– Hva gjør dere med saken nå?

– Partigruppa skal diskutere den i dag, torsdag, sier hun.

VEDTAKET

Dette er vedtaket i hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg:

1. Endring av middagstilbudet gjennomføres som en prøveperiode fra 1. mars, til evaluering er gjort. Det legges fram en evaluering i første møte etter sommeren 2018.

2. I denne evalueringen gjøres det en vurdering hvorvidt det er mulig eller behov framover for å skille på hjemmeboende, bofellesskap og institusjon, da dette er 3 svært forskjellige grupper med hensyn til behov fra et ernæringssynspunkt.

3. Det gjøres en vurdering av hva som vil kreves av framtidige investeringer eller samarbeid med eksterne aktører for å opprettholde dagens tilbud, alternativt legge opp til muligheten til å bestille individuelt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.