Det var en gang Søndre Samfund var midtpunktet til sørbygda. Siden den gang har bygda bare blitt større.

Kim Kofstad mener det nå er på høy tid at samfunnshuset på Råholt blir mer brukt. I den forbindelse har han startet eventbyrået 1814event.

– Vi vil få litt liv inn i dette bygget, og få skapt litt liv i bygda, sier han.

Vekslende hell

Kofstad begynte med å arrangere konsert med Steinar Albrigtsen i desember. Dette var dog ikke så vellykket som man skulle trodd. Oppmøtet var lunkent, men Kofstad gir seg ikke så lett.

– Ikke noe kommer gratis, sier Kofstad.

Han mener at det var dårlig markedsføring som hadde skylda. For å få til noe må man satse.

Nå har Kofstad vrengt lommeboka og booka standupkomikeren Ørjan Burøe. Det gikk lettere. Men det er visst ikke bare bare å få noe til å skje på Råholt, til tross for at det har blitt mange flere mennesker der.

– Man må finne riktig forum, og bare mase på – dessverre. Henge opp plakater for eksempel, er bare tull, sier Kofstad.

Forestillingen til Burøe ble utsolgt i romjula, så da satte de like gjerne opp en ekstraforestilling samme kvelden.

Planen er at det skal være et arrangement i måneden.

lokal helt

Mange husker kanskje at Kofstad på 90-tallet var en del av Disco Sensation og Partyekspressen, som arrangerte ungdomsfester på samfunnet og i Sundet. Nå tenker han på å gjenopprette disse glansdagene, blant annet med 90-tallsfest på Råholtdagene.

– Det skulle egentlig bare være noe på lørdag, så vi tok på oss å arrangere noe på fredag også. Det er jo Råholtdagene – ikke dagen. Det blir 90-tallsparty, og vi har booka Reset og Infinity, og Håvard «Howard» Sylte skal være DJ, forklarer Kofstad.

Men det blir ikke før i august. I mellomtiden lover Kofstad flere store navn til kinosalen, uten å røpe noe mer.

Nostalgisk

Kofstad er glad i Søndre Samfund, og innrømmer at han er en nostalgisk fyr, og 90-årene var glansdagene.

– Jeg er jo 77 modell, så 90-tallet var det store. Det var også da vi gikk våre første skritt inn i diskoverdenen, blant annet her på samfunnet.

FAKTA

  • Ble bygget som forsamlingshus for arbeiderbevegelsen i sørbygda på slutten av 1800-tallet.
  • Tidlig på 1990-tallet ble det solgt til kommunen for ei krone.
  • Innholder både kinosal og storsal, i tillegg til å huse Råholt bibliotek.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.