Sundberg Invest har lenge hatt planer om å bygge ei boligblokk med 22 leiligheter i Sundgata 15, men aldri fått gehør i kommunen. Nå har eieren Bjørn Bauer gått sammen med eieren av nr. 13, Martin Johnsen i Martin Johnsen Holding, om å bygge 75 leiligheter sammen.

– Vi har i møte med kommunen presentert forslag til noen endringer av planforslaget som vi mener vil være positive for området, sier Vibeke Dahle i Romfarer arkitekter i sitt innspill til kommunen.

TO NYE BYGG

Sundgata 13 og 15 er til sammen 3,2 mål. Det nye forslaget går ut på å rive bakre del av nr. 13, i tillegg til nr. 15. Bak det som blir igjen av nr. 13 vil eierne bygge et nytt bygg mot skråningen, en løsning som ikke har vært presentert før.

– De to nederste etasjene vil ligge inne i terrenget og følge terrenget oppover mot øst, noe som gjør at bygningen blir eksponert med fire etasjer mot øst, seks etasjer mot vest og de to øvrige bygningene. Nr. 15 vil strekke seg langs byggelinjen mot Sundgata i et terrassert og oppdelt volum som trappes ned fra sju etasjer i nord, til fire etasjer mot nr. 13, står det i innspillet.

Med sju etasjer blir byggehøyden 21,5 meter. Det vil ha all parkering under nr. 15, og at nr. 13 dekker kravet til næringslokaler for begge tomtene.

FRYKTER TOMME LOKALER

– I vårt forslag ligger eksisterende næringslokaler som nå, med en opprustning av fasadene på Sundgata 13. Det er tomme arealer i første etasje der, og med utbyggingen av Wergelandskvartalet er eierne i Sundgata redde for at næringsarealer her vil stå tomme i mange år. Fasaden på Sundgata 13 trenger en opprustning. Eieren ønsker etablere balkonger på leilighetene der, sier Dahle.

– Er det realisme i alt dette?

– Ja, for skisseforslaget vårt forholder seg til planforslaget. Nå er alle innspillene kommet inn til behandling, og skal endelig avklares i september, sier hun.

– Dere vil ha færre parkeringsplasser enn normen, hvorfor?

– Når man bor så sentralt som i Sundet der alt blir i gangavstand, kommer behovet for bil til å falle. Nærhet til kollektivtransport, flom og grunnforhold i sentrum, bør veie tungt når man legger endelig norm for parkering, påpeker hun.

– Kan du si noe om byggestart?

– Fylkesmannen krever en detaljregulering som antakelig ikke kan fravikes, og ga går nok hele 2019. Så jeg tipper et år eller to etter det, sier Dahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.