Om rådmannen får gehør hos politikerne, vil dette bety at brukerne må betale fra 200 opp til 2.608 kroner, helt avhengig av inntekt, for en hjelp tidligere var gratis.

JOBBER GRATIS I 36 TIMER I ÅRET

Per i dag er det seks personer som dette vil berøre. Hvis hver av dem får hjelp tre timer i måneden, betyr det at kommunen jobber til sammen 36 timer uten å ta betaling for det.

Rådmannen har ikke funnet årsaken til at kommunen ikke tar betalt fra første time, og han viser til at det er ingen andre kommuner på Øvre Romerike ikke har en slik praksis. Han peker også på at det er viktig å ivareta likeverdsprinsippet til brukerne, og hvis de må betale fra første time, så bestiller de tjenester de faktisk har bruk for og at de dermed får bedre forutsetning for å klare seg selv.

Han foreslår overfor politikerne at brukerne må betale fra første time fra 1. juni 2017. Saken skal behandles i formannskapet i kveld, og det skal videre til kommunestyret.

Fra Lesernes EUB: Hurdal Høyre vil kjempe for en ny økonomisk retning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.