• VIL HA LYS: Cato Pettersen, og mange med ham, vil ha lyset tilbake i Skaubanen.

For mange år siden krydde det av unger, med og uten ski, i Skaubanen. Bakken hadde en viktig rolle i EIFs alpingruppe, som tok ansvar for både et tautrekk og gode lysforhold under trening og renn. Alpingruppa ble lagt ned, og Skaubanen mistet sin glans.

– GRODDE IGJEN

– Det begynte egentlig for en tre, fire år siden da jeg gikk turer med utgangspunkt i Skaubanen, hvor mange barn har hatt det så mye gøy gjennom mange år. Bakken var helt gjengrodd av trær og uframkommelig. Jeg og noen andre startet da opp Skaubanens venner. 30 møtte til dugnad, og gjengen hogde trær og ryddet området. I dag blir bakken mye brukt av barnefamilier, som aker og koser seg der, forteller Pettersen.

Aktiviteten i vennegruppa har avtatt noe, men Pettersen forteller at speiderne, som har møtelokalet sitt i ei brakke nederst i bakken, bidrar mye for å holde Skaubanen i orden.

Sette i stand

– Det har blitt satt i stand to, tre bålplasser, og vi får gratis ved. Jeg har sett at barn inviterer til bursdag i Skaubanen med pølser, lek og moro.

Den gamle tauheisen var i elendig forfatning, og det ville kostet 60.000 til 70.000 kroner å reparere den. Derfor er den, av sikkerhetsmessige årsaker, nå fjernet helt.

– Skaubanen blir brukt hele året. Bakken er et flott utgangspunkt for turer innover i skogen, og mange ønsker å bruke bakken også etter at det er blitt mørkt. Det er vanskelig. Det er bare ei lampe der, og den blir stadig dårligere og dårligere. Derfor har vi nå startet innsamlingsaksjonen «Lys i Skaubanen». Vi trenger i overkant av 10.000 kroner for å få lys i tre lamper, og på ett døgn har vi fått inn 6.100 kroner. Dette ser bokstavelig talt lysende ut, forteller Cato Pettersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.