Vegen vil naturlig nok gå gjennom Stange som er Vedums egen hjemkommune.

– Vi har et fantastisk kulturlandskap som flere bør få glede av, sier han til Stangeavisa.

Nasjonale turistveger er veger som får ekstra midler for å gjøre dem attraktive for turister og turistnæringa.

Til nå er det opprettet knapt 20 slike veger siden starten i 1994.

– Nå er det flertall på Stortinget for å utvide ordningen, og blant de mest aktuelle strekningen er vegen fra Eidsvollsbygningen til Maihaugen på Lillehammer, mener Vedum.

– Dette er to viktige, historiske steder. Ruta må selvsagt gå gjennom Stange, og jeg ser for meg at den kan følge Mjøsa, en slag «Mjøsvegen», sier Sp-lederen.

E6 er først og fremst en transportetappe. En mjøsveg vil være for dem som ønsker å oppleve og se mer langs kjøreruta. Her er målet ikke å komme fortest mulig fram, men snarere å ta seg god tid, uttaler Trygve Slagsvold Vedum til Stangeavisa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.