Kommunestyret i Ullensaker vedtok mandag rådmannens innstilling til kommuneplanen for 2015-2030.

- EN STOR DAG

- For meg er dette en stor dag. Jeg er veldig glad for det vi nå får til, nemlig legge til dels detaljerte føringer for hvordan Ullensaker skal være de neste 15 årene fram til 2030, sier ordfører Harald Espelund.

For å møte veksten i framtiden er måltall for nye boliger og arbeidsplasser endret. Den nye planen innebærer at måltall for boliger økes fra 350 til 500 boenheter årlig, og måltallet for nye arbeidsplasser årlig dobles fra 500 til 1000. Lars Egil Berg (Sp) fremmet et forslag om å holde måltallet på 350, og kun øke målet om nye arbeidsplasser til 600.

VIL BREMSE BOLIGPRISENE

- Det er for lite boligutbygging den dag i dag, og det har presset prisene noe vanvittig opp, også på leiemarkedet. Vi prøver å gjøre så dette ikke blir verre, kommenterer Espelund.

Ordføreren er heller ikke i tvil om at målet om 1000 nye arbeidsplasser i året lar seg gjennomføre i praksis. Han sier veksten på Oslo Lufthavn og Gardermoen næringspark langt på vei vil fikse målet på egen hånd.

- OSL genererer arbeidsplasser både innenfor og utenfor gjerdet, og Gardermoen næringspark har som mål å skaffe 500 nye hvert år. Bare ved de to stedene vil det være 1000 nye arbeidsplasser, i tillegg opprettes 50 nye stillinger i kommunen per 1000 nye innbyggere, sier Espelund.

LES OGSÅ: Antall saker i barnevernet øker

VOKSER MOT NORD

Vekstretningen for Jessheim er mot nord. Kommuneplanen inneholder nødvendige arealer for denne veksten. I kommuneplanen som nå er vedtatt er det lagt til grunn en utvikling i nordlig retning, med en sammenbinding av Jessheim, Gardermoen næringspark og hovedflyplassen. Ketil Nordengen (H) mener dette er en gledens dag.

- Denne kommuneplanen gir det helhetlige bildet. jeg tror det er viktig at dette gir forutsigbarhet til dem som skal flytte hit, i forhold til boligområder, og forutsigbarhet til dem som skal ha næring i forhold til hvor det skal være næringsarealer. Og hvordan vi hele tiden skal holde tritt med befolkningsveksten i kommunen, sier Nordengen.

LES OGSÅ: Foreslår å bygge tredje rullebane i Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.