Torleif Hamre (SV) fikk full tilslutning da han tok opp grunnlaget for beregning av sosialhjelp i en interpellasjon under siste kommunestyremøte.

ENESTE GRUPPE MED SLIK ORDNING

I dag regnes barnetrygden med i inntektsgrunnlaget når en familie søker om økonomisk sosialhjelp.

– Dagens beregningsgrunnlag nuller ut effekten av eventuell økning i barnetrygden. Så vidt jeg kjenner til, er det ingen annen gruppe som får trekk i andre ytelser fordi de mottar barnetrygd, påpekte Hamre.

– Ordningen berører mange mennesker i Eidsvoll. 109 personer som har mottatt sosialhjelp hittil i år, mottar også barnetrygd, opplyste han.

BARNEFATTIGDOM

Torleif Hamre engasjerer seg i et forsøk på å få gjort noe med barnefattigdommen.

– Jeg tror ikke dette alene avvikler fattigdomsproblematikken, men det kan være et bidrag, påpekte Hamre.

SAMME I NABOKOMMUNENE

Barnetrygden regnes med i familieinntekten i alle kommunene på Øvre Romerike.

– En ensidig endring i Eidsvoll kan derfor gi ukontrollerbare, naboimporterte økonomisk utgifter, påpekte Hamre. Han foreslo derfor at administrasjonen skulle ta initiativ overfor nabokommunene i den hensikt å utrede en ny og lik praksis i alle kommunene.

UNISON STØTTE

Forslaget er lite bindende. Det var nok en medvirkende grunn til at alle representantene kunne gå inn for det.

– Barnefattigdom er en utfordring som vi skal ta alvorlig, påpekte Finn Terje Tønnessen (Frp).

- Vi støtter en utredning, men kommunen bør også søke de tilskuddsordningene som finnes for å unngå barnefattigdom, uttalte Høyres gruppeleder Tone Cicilie Danielsdatter.

– Jeg støtter forslaget. Eidsvoll har lavere norm enn nabokommunen, påpekte Knut Bakkehaug (V).

Hege Svendsen (Ap) understrekte at barnetrygden er for alle, og at over 100 personer i Eidsvoll må ha hjelp av frivilligheten for å klare seg.

– Forslaget betyr mye for dem som nå rammes, påpekte hun.

EIENDOMSSKATT

– Vi må bidra for å få gjort noe med barnefattigdommen, sa Hans Arvid Øberg (Ap).

Han kunne likevel ikke dy seg for å påpeke at endring av ordningen vil føre til økte kostnader for kommunen.

– Da er vi inne på blant annet eiendomsskatt. Vi må si nei til en rekke saker hvis vi sier nei til eiendomsskatt, uttalte han før han ble avbrutt i sitt forsøk på å få i gang en skattedebatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.