Barn og unges fritid på bygda er alltid et tema. Spesielt viktig er det å fange opp dem som ikke vil, eller kan, være en del av organiserte fritidsaktiviteter.

Det eksisterer allerede flere tilbud til ungdommene i Eidsvoll kommune, spredt utover Ung Fritid og Kulturskolen, ungdomscaféen Søndre Samfund, bibliotekene og så videre.

Vil samarbeide

Nå ønsker kommunen å samle kompetansen til alle dem som jobber med ungdom i kommunen.

– Det er mange i Virksomheten Kultur her i kommunen som jobber med barn og unge. Nå vil vi se på hva vi kan få til sammen, sier Siv Krogh Österholm, kultursjef i Eidsvoll kommune.

Hun har fått med seg Astrid Holum, leder i Ung Fritid og kulturskolen, og Elisaabeth Alnes, bibliotek- og kinosjef.

– Ser hva vi får til sammen

De forteller til EUB at de veldig gjerne vil nå ut til ungdommen med tilbudene de har. At de vil snakke med dem, og få vite hva de faktisk har lyst til å gjøre.

– Vi ønsker flere tilbud. Kom til oss hvis dere har noen tanker om hva dere ønsker å drive med, så skal vi se hva vi får til sammen, sier Astrid Holum, leder i Ung Fritid.

Til nå har de vært på ungdomsskolene i distriktet, og også vært ute og møtt ungdom der de er, også på sosiale medier.

Tilbudene til kommunen dukker opp og forsvinner etter hvert som man finner ut om de treffer målgruppen. Det er vanskelig å vite hva ungdommene faktisk vil ha. Noen ganger treffer man, andre ganger bommer man.

– Vi har nådd en gruppe datainteresserte ungdommer, bygget opp flotte datamaskiner til gaming og e-sport, og det fungerer som bare det. Men i høst ønsker vi å få mer bredde, flere grupper, og få flere inn i teatergruppene og matgruppene våre, forklarer Holum.

Får mat

Mange barn og unge er involvert i organiserte fritidsaktiviteter, men nå vil kommunen gå aktivt ut for å tilby noe annet.

– Vi vil spesielt nå dem som ikke har lyst til å være organisert. De som vil droppe inn, komme og gå litt. Det er lov det, sier Holum.

Lokaler og menneskene er allerede på plass. Badet, bibliotekene, Søndre Samfund. Nå er det opp til ungdommene selv, hva de vil bruke det til.

– Det er fint hvis vi også kan bruke biblioteket til andre aktiviteter, sier Elisabeth Alnes, bibliotek- og kinosjef.

Aktiviteter for unge

Søndre Samfund:

  • Tirsdager: Søm, bandrom, lesesirkel, brettspill.
  • Onsdager: Café, gaming, bibliotek, bandrom, atelier, koding - trådløst nett. 

Jonas Lie ved Badet kulturtun: 

  • Torsdager: Café, gaming, skatepark, bandrom, biljard, pc-rom, bortennis.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.