Haarberg har tidligere spilt diskgolf på et høyt nivå. Nå vil han at flere skal ha det morsomt med «flygende tallerkener».

– Selv spilte jeg for første gang i en bursdagsfeiring på Ekeberg for fire år siden, og det førte til at jeg ble hektet, sier Haarberg.

Han startet først Nannestad Diskgolfklubb, men etter en henvendelse til Nannestad IL er gruppa nå en del av idrettslaget. Det er i dag 13 medlemmer.

– Men det er bare å ta kontakt dersom du vil bli medlem. Vi kommer blant annet til å ha innføring i teknikker og regler én gang i uka, sier han.

HAR TRE HULL-VIL HA 18

– Foreløpig har vi tre hull, eller kurver om du vil, på plass ved Nannestadhallen. Vi håper å få på plass ytterligere seks hull i løpet av året. Da vil vi ha en nihullsbane å tilby i idrettsparken ved Nannestadhallen. Vi jobber også med Akershus fylkeskommune om plassering av ni hull ved Nannestad videregående skole, sier Kjell Erik Dahl, leder for Nannestad IL.

En 18-hulls bane har en kostnadsramme på inntil 250.000 kroner. I tillegg til kurvene må det flere steder monteres sikkerhetsnett. Det må også skiltes godt.

TURNERINGER

– Det spilles Norges-cup i diskgolf, og det deles ut kongepokal. Vi lager nå en banestruktur slik at vi etter hvert skal kunne arrangere turneringer. Og så tenker vi også på å arrangere et åpent klubbmesterskap, sier Dahl.

Han peker på at dette er en sport for alle, uansett alder.

– Og så er det en morsom og fin måte å komme seg ut på, sier Dahl.

– Dette er noe besteforeldre kan ta med barnebarna på. Og så er det en billig aktivitet. En disk koster kanskje rundt 150 kroner, men vi legger også opp til at man kan låne disker i kiosken i hallen, sier Dahl.

Dette er diskgolf:

Frisbeegolf, eller diskgolf, er en av de individuelle øvelsene innen frisbeesporten, og målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf.

Diskgolf benytter mange av de samme reglene og uttrykkene som vanlig golf. Diskgolf kan i prinsippet spilles over alt, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

Diskene som brukes er hardere, mindre (20-23 cm i diameter), og tyngre (120-180 g) enn vanlige sendeplater.

LES OGSÅ: Jubler for nytt utstyr hos allidretten i Feiring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.