Ti potensielle kjøpere står allerede på venteliste.
- Her blir det bygd hundre hyttetomter med unik utsikt, sier daglig leder Thomas Sørlien i Hurdaldrift AS til EUB.
Det aktuelle området strekker seg oppover i lia på andre siden av Østsidevegen for Hurdalsenteret. Nærmest vegen er det satt av cirka hundre mål til næringstomter, mens det videre oppover mot Kinnavegen er satt av 188 mål til hyttetomter.
- I næringstomtene satser vi på at det kan bli samme type satsing som det er i Hurdalsenteret med opptrening, rehabilitering, overnatting og hotellvirksomhet. Grunntanken er at hytteområdet og næringsarealet til sammen skal være hagebypreget, der folk kan bo og bruke hyttene sine mye. Herfra tar det 10-15 minutter med bil til Eidsvoll Verk stasjon, en snau time til Oslo og sju minutter til skisenteret. Beliggenheten er helt fantastisk, sier Sørlien.
LES OGSÅ: Kan få nesten dobbelt så mange hytter

Hytter i Hurdalslia

Jan Gulbrand Braaten er grunneier, mens Gardermoen Tomteselskap AS er rettighetshaver. I anledning prosjektet har de opprettet Hurdalslia AS, mens det er Hurdaldrift AS som skal stå for organiseringen i området.
- Intensjonen er at dette kan være et andre hjem med mulighet for aktiv bruk sommer og vinter, poengterer Sørlien.
Hytteområdet er ferdig regulert, og det er mulig å sette seg opp på interesseliste. Ti stykker har allerede gjort det, selv om salgsstarten går like før påske.
- Byggeplaner må naturligvis godkjennes, men det er en helt normal og vanlig prosess etter regulering.
Sørlien forteller at hyttetomtene vil være rundt ett mål, og prissettes fra 680.000 og opp til cirka 1,2 millioner kroner.
- Sommer og vinter er det et fantastisk naturmiljø her. Alt ligger til rette for timevis med langrenns- og alpinaktivitet. I tillegg er det en rekke turstier, sykkelstier og vakre fiskevann i området. Alle som bor her kan velge om de vil bruke Hurdalssjøen eller tjernene oppe på Minneåsen til rekreasjon, sier Sørlien.
LES OGSÅ: Planlegger storstilt utbygging ved sjøen

Satser på lokale kjøpere

Han sier de ser for seg hele Østlandet som salgsmarked, og tror hyttetomtene også vil være attraktive for lokalbefolkningen.
- Det er mange som har kjøpt seg leiligheter i Eidsvoll, Ullensaker og Gjerdrum de siste årene. For dem vil dette garantert være et attraktivt sted å ha bosted nummer to, sier han.
Flere undersøkelser som er utført forskjellige steder i landet de siste årene viser at han kan ha rett. Flere og flere er opptatt av å ha kortest mulig reiseavstand til hytta.
- Nærhytter er blitt stadig mer populært. Folk ser gjerne etter hyttetomter rundt én time hjemmefra, ja noen til og med kortere enn det. Her er avstanden cirka ti minutter i reisetid til E6 i Ormlia.
I Hurdal ble en stor del av hyttene bygd på 1960- og 1970-tallet. Nå står flere prosjekter for tur.
- Ja, går alt som planlagt kan det bli bygd 600-700 hytter her i kommunen de nærmeste årene. Det er vi naturligvis glade for, sier Thomas Sørlien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.