Det har vært knyttet stor spenning til hva Eidsvoll kommune vil gjøre med den utfordrende badevannsituasjonen, som har ført til stengte basseng både på Råholt og i Eidsvollhallen. Nå foreligger rapporten fra Norconsult, og mandag ettermiddag kom innstillingen fra rådmann Knut Haugestad foran tirsdagens ekstraordinære formannskapsmøte som etterfølges av kommunestyremøte.

– Eidsvoll kommune benytter klor som desinfeksjonsmetode for bassengene. Dette medfører at en må bygge om teknisk infrastruktur jevnfør konsulentenes og entreprenørenes rapport/befaringer. Det bevilges en ramme på kroner 3.950.000 inkl.mva, som finansieres med økt låneopptak, står det i rådmannens innstilling.

Ikke Poolsan alene

I sin rapport konkluderer Norconsult med følgende:

* Det er lite sannsynlig at kimtallproblemer på Råholt bad oppstår alene på grunn av dårlig råvannskvalitet.

* Råholt Bad oppfyller stort sett minstekravet for sirkulasjons- og avblødningsvannmengder, men det skal utføres en nøyaktig mengdekontroll for å bekrefte dette.

* Det er ikke tilstrekkelig kontroll over koagulantdosering og drift av filtre på anlegg. Det skal utarbeides rutiner rundt dette.

Konkluderer tirsdag

Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier rapporten ikke gir noen entydig anbefaling på om kommunen skal gå for Poolsan eller klor.

– Men klor er i større grad utprøvd i andre badeanlegg rundt i landet. Det er større erfaringer med dette som rensesystem enn Poolsan. Det kan tale for et skifte til klor. Men endelig beslutning blir først tatt tirsdag kveld, sier Vika. Norconsult har i sin rapport – uavhengig av desinfeksjonsmetode – avdekket at det er behov for ombygging ved de tekniske installasjonene ved begge bad for å sikre en stabil drift. Norconsult anslår at merkostnad med overgang til klor vil være innspart i løpet av fire til åtte år som følge av lavere kjemikostnad.

– Det er ikke bevist at Poolsan er hovedårsak til utfordringene ved Eidsvoll kommunes bad, men det er vist til at med denne kjemien er den tekniske driften vanskeligere å få stabil, skriver rådmann Haugestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.