• FOR TRANGT. - Det er ikke plass til alle Badets aktiviteter i Sundet, mener kultursjef Siv Krogh Österholm (t.v.) og kulturskolesjef Astrid Holum.

Høyre har i sitt budsjettopplegg foreslått at rådmannen legger fram en sak om salg av hele eiendommen Eidsvollbakken som omfatter Badet kulturtun og seks andre bygninger.

- MINDRE AKTIVITET

– Badet kulturtun fyltes tidligere med aktiviteter fra tidlig morgen til sen kveld. Slik er det ikke lenger, mener de to Høyre-representantene Inger Cock-Olsen og Rune Storsve i et innlegg i Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Vi ønsker at kommunens kulturmiljø skal blomstre videre, understreker de.

– Vi tror at det gir gode vekstvilkår å samle både øvende, utøvende og administrativ kommunal kulturaktivitet i nærheten av Eidsvolls hovedscene, Panorama.

– Konserter og kulturarrangementer hvor hovedscenen er for stor, gjennomføres i stor skala i Kafé Henrik. Kafeen er også et ypperlig sted for møtevirksomhet på kveldstid, mener de.

Sanseavdelingen som drives av BOA (Badet opptrenings- og aktivitetssenter) kan med fordel legges nær svømmehallen på Råholt med samordnede åpningstider og utvidet bruk, mener de.

POLITISK SAK

Bakgrunnen for forslaget er først og fremst økonomisk betinget. Høyre vil selge eiendommen til boligformål for å skaffe penger til kommunens tiltrengte tjenester.

Forslaget ble satt fram av Høyre og Frp under formannskapets budsjettbehandling som et tillegg til partienes tallforslag.

– Forslaget trenger utredning og omregulering hvis det skal bli boliger på eiendommen. Dette må være det mest attraktivt boligområdet i hele Eidsvoll, tett innpå jernbanestasjonen, påpeker Rune Storsve.

OMSTRIDT PLASSERING

Kulturetableringen i Eidsvollbakken har vært et politisk stridstema siden før kulturtunet ble etablert i 2004.

Ideen var å ta i bruk kommunens gamle administrasjonsbygg, men det viste seg pill råtten og måtte rives.

– Da nybygget med restaurering av beholdt del sto ferdig, hadde vi brukt 13 millioner kroner. Den gangen ble det omtalt som et billig byggeprosjekt, forteller Inger Cock-Olsen.

– Jeg var en av de få som den gangen ønsket at kulturaktivitetene skulle samles i Sundet, med sammenbygging av Panorama og rådhuset, med øvingsscener og spesialrom, blant annet for musikkproduksjon og atelier, sier hun.

– Lar seg ikke gjøre

– Det er ikke mulig å flytte all kulturaktivitet fra Badet til Sundet ute å leie eller bygge nye lokaler, mener kulturskolerektor Astrid Holum.
– Jeg skjønner ikke at det er mulig å få plassert alt. Aktivitet må i så fall skrus ned. sier hun.
Kultursjef Siv Krogh Österholm støtter rektorens vurdering, men ser også noen fordeler ved å legge aktiviteter mer sentralt.
– Vi vil få mer stikk innom-besøk, ikke bare besøk av dem som aktivt har meldt seg på noe, sier hun.
Men plassen er altså for liten.
– Vi har sju kontorplasser, jobbsenter med to ansatte, 15 hel- og deltidsansatte kulturskolelærere som har base her, og en mengde aktiviteter og tilbud til ungdom og til lag og foreninger. Dessuten leies lokalene ut til øvinger, møter og konferanser og til private tilstelninger, påpeker kultursjefen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.