Det dreier seg om et sted mellom 35 og 40 turbiner – 25 til 28 vindkraftverk på Sognkjølen og 10 til 12 på Engerfjellet. Området ligger i Nord-Odal - mot grensa til Eidsvoll. 

Turbin-arbeid tidligst i 2020

– E.ON. tar utgangspunkt i at nettilknytningen for både Sognkjølen og Engerfjellet vindkraftverk står ferdig i mai 2020. Turbininstallasjonen vil kunne starte tidligst i mai eller juni 2020, og er avhengig av at nettilknytningen er på plass, heter det i et brev fra NVE.

E.ON Wind Norway fikk i januar 2014 anleggskonsesjon for vindkraftutbyggingen i Nord-Odal av NVE.

E. ONs mål er en endelig investeringsbeslutning senest i januar 2019, slik at prosjektet kan bli realisert i el-sertifikatsystemet.

STOR TRO

Martin Westin, assisterende prosjektleder i E. ON for vindkraftutbyggingen i Nord-Odal, har stor tro på at det vil bli noe av planene.

– Ja, vi har full fokus på prosjektet, og anskaffelse av turbinene er i gang. Kontraktene vil derimot ikke bli signert ennå, vi kommer til å trenge dette året for å få et grunnlag for investeringene, sier Westin til glomdalen.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.