– Dette er en seier jeg må dele med mine ansatte som har vært med å løfte denne butikken til det den har blitt. Tusen takk! sa en stolt Stig Runar Røkke fra scenen da han mottok prisen fra Runar Hollevik, konsernsjef i NorgesGruppen, tirsdag kveld. Kjeden har i disse dager kjøpmannstreff på Gardermoen.

PRESTISJEPRIS

Det er 287 Spar- og Eurospar butikker i Norge. Derfor er Årets butikk en prestisjepris som henger høyt.

Juryen, med kjededirektør, Ole Christian Fjeldheim, i spissen, har hatt en tøff oppgave med å velge ut én vinner blant de åtte nominerte.

– Det er et luksusproblem å ha så mange gode butikker å velge mellom, men det er med glede vi nå kan gratulere SPAR Råholt som en verdig vinner, sier Fjeldheim.

Prisen Årets SPAR-butikk går årlig til den SPAR-butikken i landet som har utmerket seg på beste måte innenfor kriterier som kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement.

GOD BEGRUNNELSE

Juryens begrunnelse for å velge seg butikken på Råholt, var god.

«Dette er en butikk som gjør det bra på alt. Den ligger i et område med knallhard konkurranse, men står likevel igjen som en vinner lokalt. Butikken framstår som et prakteksemplar med flott frukt og grønt- og ferskvareavdeling», heter det blant annet.

STOR KONKURRANSE

Kjøpmann Røkke og hans Spar-butikk opererer i et område hvor konkurransen er stor.

– Det er fire matvareforretninger i samme område. Jeg mener Spar vinner mye på å ha en ferskvaredisk og nystekte brød. Det er det ingen av lavpriskjedene som har. Vi har også større bemanningstetthet og et større vareutvalg enn de andre. Det koster i kroner og øre, men det tar vi igjen på flere kunder, sier han.

– Er det mer kos, som en ferskvaredisk og varme brød, i en Spar-butikk enn i lavpriskjedene?

– Ja, det kan man jo si. Vi er litt mer eksklusive og vi kaller oss et supermarked med service på flere områder. Prisen vi nå har fått er en anerkjennelse på at vi gjør riktige ting og at vi leverer på alle de kriteriene som vi blir målt på. Men det aller viktigste er å ha motiverte ansatte som gir service, sier Røkke.

Fakta

Spar Råholt åpnet i november 2013.

I fjor hadde den en netto omsetning på 45 millioner kroner.

Butikken er 1100 kvadratmeter.

Det er 287 Spar- og Eurospar-butikker i Norge.

Matvareforretningen ble nylig kåret til årets beste butikk i sin kjede.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.