– Da Tore ba om å få innlede møtet vi hadde på Storefjell i slutten av september, forsto vi at det var alvor. Han fortalte at han ville slutte, og sånn var det. Han har vært med i bandet i 30 år og nærmer seg 70 år, så jeg har forståelse for avgjørelsen hans, sier William Kristoffersen, som er låtskriver for og bassist i Ole Ivars.

AVSLUTTER PÅ RÅHOLT

I fjor ble Tore Halvorsen hjerteoperert. Da steppet 32 år gamle Espen Hagen Olsen inn som vikar. Han gjorde en så god jobb at da Tore annonserte sin avgang, tenkte William og resten av gjengen med en gang på at han ville være mannen som kunne erstatte vokalisten deres.

– Men det var ikke gitt at han ville si ja. Espen har jobb som kjøreskolelærer, har kone og datter. Vi håpet at han ville, fordi han gjorde en glimrende jobb da han vikarierte. Espen har vært fan av Ole Ivars i alle år, han kan tekstene og kjenner musikken. Faktisk er det slik at han kan forveksles med Tore om en ikke vet hvem som står på scenen, sier William.

Så vil det seg slik at Tore avslutter sin Ole Ivars-karriere i Eidsvoll. 17. november er det juledansegalla i Letohallen, mens de aller siste konsertene er i Råholt kirke 10. desember.

– Det blir vemodig, mener William.

VÆRT MED I 35 ÅR

Neste år har Ole Ivars 55 årsjubileum. I år har William vært med i 35 av dem.

– Du har ikke tenkt samme tanken som Tore, da – å gi deg?

– Nei, jeg holder det gående og tenker ett år av gangen. Med Espen har vi fått et dytt i ryggen. Han vil komme seg videre, og favorittlåtene som han vil synge er låter vi ikke har hatt på repertoaret på flere år. Det er så mye å ta av, og vi kommer også til å gjøre nye ting utover, blant annet med å legge ut ei og annen ny låt på digitale medier framover, forteller William Kristoffersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.