– Dette er en drop-in time for folk som ikke har gjort yoga før. Kall det gjerne et lavterskeltilbud, sier yogalærer Liv Moger.

– Så her er det ikke nødvendig med ferdigheter?

– Nei, her trenger man ikke kunne noe om yoga. Det handler derimot om å prøve, så om man ikke er myk, sprek eller sterk spiller ingen rolle, påpeker hun.

UTBYTTE

I en time skal hun vise hva denne eldgamle tradisjonen fra India dreier seg om.

– Alle får et utbytte av å drive med yoga, selv om vi begynner med enkle og rolige øvelser. Å strekke litt på kroppen er godt for alle mennesker. Det gir mer sirkulasjon og man for en innvendig ro samtidig med mer energi.

– Vanligvis holder du på i Yogatid i Sundet, men nå trekker du altså ut. Hvorfor?

– Det gir en spesiell effekt av å drive med yoga i naturen. Man kommer nærmere elementene som jord, trær og himmel – og det betyr noe i yoga, sier Moger.

– Kan man drive yoga i alle aldre?

– Ja, ung eller gammel, kvinne eller mann spiller ingen rolle. Dette handler bare om å få det bedre i kropp og sinn, og det er noe alle kan dra nytte av, påpeker hun.

GAMMELT

Opprinnelig er yoga mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme. I Vesten presenteres yoga som en sekulær disiplin for personlig utvikling.

Det finnes flere ulike retninger innen yoga. Klassisk yoga ble oppsummert i Patanjalis verk Yogasutra, skrevet før år 500.

Begrepet yoga kan defineres som blant annet en kombinasjon av meditasjon og bestemte kroppsstillinger, pusteøvelser og lignende.

– Dette er ikke noe som ble funnet opp i Amerika for å tjene penger, men noe inderne har holdt på med i århundrer, sier Liv Moger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.