• Fotballgutter: Kjell Magne Trebekk, André Edseth Holter og Kriangkrai Boonkrun, fra Bøn FK, synes årets landsturnering var veldig gøy.

Smil på rekke og rad, et klapp skulderen og en oppmuntrende kommentar. Det spiller nesten ingen rolle om det er ditt eget lag, eller motstanderne som scorer – gleden er der.

– Det å se spillegleden til de andre på laget er helt fantastisk, smiler André Edseth Holter, kaptein for Bøn FK.

Med én trening i uka, gjennom et par-tre år, har blåtrøyene fra Eidsvoll etter hvert blitt en samspilt gjeng.

– Vi har utvikla oss mye – det får vi ofte skryt for. Jeg tror mye av styrken vår ligger i at vi unner hverandre å gjøre det godt på banen, vi snakker hverandre opp, forteller kapteinen.

– Hvordan har første turneringsdag vært, da?

– Får jeg være helt ærlig?

– Bløtt! Veldig bløtt! Men også veldig moro, sier Holter.

Norges mest omfangsrike

Det var samlet om lag 1.700 deltakere og ledsagere, fra hele landet, da den 27. landsturneringen i rekken ble spilt i gang.

Turneringen, som er Norges største og mest omfangsrike arrangement for utviklingshemmede, holdes i august eller september hvert år, og det spilles både fotball og håndball, på flere nivå.

I år var turneringen lagt til Jessheim, hvor både flerbrukshallen, friidretts- og fotballstadion ble brukt som arena.

– Det er fantastisk gøy å få arrangere en slik turnering med så mye idrettsglede. Jeg synes det er flott å få vise fram at idretten er for alle, sier Lars Erik Aas, daglig leder i Ull/Kisa håndball, som sammen med klubbens fotballgruppe, Norges Håndballforbund region Øst og Norges Fotballforbund Akershus, har jobbet hardt for å få turneringen på beina.

Startet nytt lag

Vertsklubben, som ikke tidligere har hatt et tilbud for denne målgruppen, fikk også en gyllen mulighet til å starte sitt eget lag.

Med flunkende nye drakter, i gult og grønt, og med nummer på brystet, kunne ti stolte håndballspillere stille til start i sin aller første kamp noensinne.

– Vi har hatt en bratt læringskurve og stor utvikling siden vi startet opp i mars. Det har vært veldig gøy og givende, med mye glede, sier trener Anette Løken Hansen.

– Jeg synes det er veldig moro på trening, spesielt styrketrening, også var det gøy å spille kamp i dag! Nå gleder jeg meg til dansing på festen i kveld, smiler Ull/Kisa-spiller Rebecka Lund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.