– Det blir et realt terrengløp. Vi håper på pent vær og stor deltakelse som tidligere år, sier leder Tommy Løkken i Eidsvoll Værks Skiklub.

Over 120 deltakere var påmeldt til det første løpet i Feiring for tre uker siden. Torsdag er det klart for et nytt løp – denne gangen ved Skistua på Eidsvoll Verk. Og nok en gang er det ventet storinnrykk av små og store som vil teste farten i terrengløypa.

– Terrengløpskarusellen er fin på mange områder. Det er folkehelsebygging, og bygging av relasjoner mellom klubbene i Eidsvoll. I tillegg er det stor idrettsglede blant små og store. Eidsvollkarusellen skal være et uhøytidelig breddetilbud der det er plass til alle, sier Løkken.

Kutråkk ved stadion

Løypa på Eidsvoll Verk er basert på drøyt én kilometer lang rundløype i skogen over skistadion, og går i all hovedsak på en smal sti som følges mot klokka.

– Det har regnet mye den siste tiden, slik at deler av traseen er både våt og gjørmete, sier Løkken.

Barn fra 0 til 6 år løper én runde inne på skistadion. 7–10 år løper nordre sløyfa, mens 11–12 år løper én full runde i terrengløpstraseen. 13–16 år og senior kort løper to runder, mens 17–20 år og senior lang løper fire runder.

– Cirka 100 meter av traseen er innom den nye terrengsykkelløypa. Resten går i stor grad i et gammelt kutråkk. Det er godt merket, og dette blir et godt, gammeldags terrengløp, sier Tommy Løkken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.