Nå starter alvoret for friidrettsutøveren Andreas Roth. En lang vinter med mye trening skal forhåpentligvis ende opp med gode tider på mellomdistanse.
Og han sesongdebuterer på en litt spesiell måte. Han skal løpe 400 meter under Romerikslekene. Det er ikke noe spesielt i seg selv. Han er jo tidligere spesialist på 400 meter. Det spesielle er at han etter en veldig kort pause skal løpe en ny 400 meter i konkurranse-fart.

GRUGLEDER SEG

- Jeg grugleder meg til dette forsøket, sier Andreas til EUB.
Han er på høydetrening i Frankrike, men landet på norsk jord fredag.
- Det er trener Tomasz Levandowski som hadde ideen. Ett viktig element er at man bruker en treningsform og legger den inn i en konkurransesammenheng. Etter lang tid med mye trening, blir det litt annerledes og plutselig koble om til konkurranse-modus, sier Andreas til EUB.

VIL FÅ SVAR

- Ved å løpe to 400 meter etter hverandre, får man fire mulig utfall og man kan trekke konklusjoner. Med to dårlige løp, eller to gode løp, sier det seg selv hva konklusjonen bør bli. Hvis det er stort sprik på de to tidene er det mulig å få en indikasjon på hvordan stoda er i sesonginnledningen, sier han.
Det er i hovedsak to elementer som er avgjørende viktig på mellomdistanse. Det er fart og det er utholdenhet. Mangler man fart, har man et problem og mangler man utholdenhet, er det like ille. Begge deler må være på plass om man har lyst til å prestere, sier Andreas.
- Men alle «hater» å løpe 400 meter i maksimal fart. Det er en brutal øvelse. Og når jeg skal løpe to på kort tid blir det virkelig ille. Uansett har jeg lyst til å prøve ut dette, sier han.
- Vi har gjennomført en veldig tøff treningsleir her i Frankrike. Den siste hardøkta ble gjennomført på tirsdag og jeg er frisk og rask. Det meste har fungert stadig bedre etter hvert som tida har gått under dette oppholdet, sier ullsokningen.

EM FØRST

- I en OL-sesong er vel det å kvalifisere seg til det mesterskapet altoverskyggende?
- Nei. Det er en plass til EM jeg sikter mot først. EM-kravet er 1,47,60 og de siste to årene har jeg løpt under EM-kravet. Det ønsker jeg å gjøre i år også.
- Jeg vet det er OL i år, men først ønsker jeg en tur til Amsterdam hvor EM skal avgjøres, sier Andreas Roth til EUB.
LES OGSÅ: Alle ville løpe i vårens vakreste eventyr

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.