• KAMP FOR KAMP: Inntil videre ledes EIF av Frode Berget og Oskar Ekstrøm. Berget mener nedrykk kan unngås, men at situasjonen må snu raskt.

Råholtlaget sliter med enorme skadeproblemer og står uten fast trener etter at Kyrre Innstøy nylig trakk seg, etter fire sesonger. Lørdag gikk laget på sitt femte tap på rad da Hauerseter trakk det lengste strået i lokaloppgjøret. Etter ti serierunder ligger EIF nå desidert sist på tabellen, med fem fattige poeng.

FØRSTE MÅL PÅ FEM KAMPER

Hauerseters Tobias Jakobsen dunket inn 1–0 etter halvspilt førsteomgang. Scoringen kom for øvrig i spissens første kamp på seks år. Ullsokningenes kaptein Vegard Knudsen doblet ledelsen fra straffemerket etter 53 minutter. Ti minutter før slutt skapte Stein Vidar Fjeldvang ny spenning i kampen, da han satte inn 2–1 og EIFs første mål på de fem siste kampene. Midtstopperen kostet samtidig på seg en scoringsdans, men danseshowet var utvilsomt blant kampens svakeste prestasjoner.

SER FREM MOT SOMMERFERIE

Til tross for at det gjenstår fire serierunder av vårsesongen, ser EIF-keeper Glenn Wilsgård allerede fram imot fotballpause.

– Jeg synes faktisk ikke vi spiller så dårlig, men jeg tror det blir viktig for laget å få seg en god sommerferie. Forhåpentligvis får vi stablet folk på beina i løpet av sommeren, sier den solide målvakten, som ikke legger skjul på at det er tøft å være EIF-spiller for tiden:

– Perioden er blytung, erkjenner han.

TAR KAMP FOR KAMP

EIF ledes for øyeblikket av Frode Berget og Oskar Ekstrøm. EUB erfarer imidlertid at ny hovedtrener kan bli presentert i løpet av få dager.

Frode Berget, som tidligere har vært assistenttrener i bl.a. Ull/Kisa og Eidsvold Turn, mener laget er inne i en periode der de må ta kamp for kamp.

– Vi gjør ikke en spesielt god kamp før pause, men utover i andre omgang hever vi oss. Det er ikke til å komme unna at vi jobber i motbakke om dagen, men vi tar med oss at vi skaper flere målsjanser og ikke minst en etterlengtet scoring.

– Har dere noen klar målsetting for de fire resterende kampene før ferien?

– Egentlig blir det bare å ta kamp for kamp, og å få tatt den neste trepoengeren så fort som mulig.

– Kommer dere til å unngå nedrykk?

– Det er absolutt mulig å unngå, men da må ting snu snart. Det blir for mye rullering av spillere, vi får ikke satt en fast ellever slik situasjonen er nå.

– INVITERTE EIF INN I KAMPEN

Hauerseters solide midtstopper og kaptein, Vegard Knudsen viste igjen at han er en viktig brikke for rødtrøyene. Etter kampen var han imidlertid en smule oppgitt over at de slapp EIF tilbake i kampen.

– Det er kjipt at vi inviterer de inn igjen. På 2–0 skal vi drepe kampen, men vi har noen ting vi må jobbe med, sier kapteinen og trekker spesielt fram samhandlingen i et relativt ungt lag.

EIFs første mulighet for tre etterlengtede poeng er onsdag, hjemme mot Rælingen. Samme kveld tar Hauerseter turen til Fedrelandet for å bryne seg mot Fet.

KAMPFAKTA

 • 4. div.
 • Hauerseter – Eidsvold IF 2-1 (1-0)
 • Nordkisa stadion, 55 tilskuere
 • Dommer: Rune Løbersli, Skjetten
 • Mål:
 • 1-0 25. min.: Tobias Jakobsen
 • 2-0 53. min.: Vegard Knudsen (str.)
 • 2-1 80. min.: Stein Vidar Fjeldvang
 • Gule kort: Stein Vidar Fjeldvang, Martin Sydtangen, EIF.
 • Hauerseter: Joakim Foureaux – Fredrik Krogsæter, Thomas Aarnes, Vegard Knudsen,Vetle Grønvold Eriksen – Ole Elias Jacobsen, Hassan Abdirahman, Vetle Steen Andersen, Jonas Eng, Magnus Johansen Mundal – Tobias Jacobsen
 • Benyttede reserver: Sondre Hasund, Mikkel Mohaugen, Øyvind Elstad Bekken
 • EIF: Glenn Wilsgård – Mikolaj Liber, Jim-Freddy Pedersen, Stein Vidar Fjeldvang, Heine Kjøniksen – Espen Brenden, Robin Limbodal, Markus Sørensen – Marius Rødsrud, Eiven Solberg, Martin Sydtangen
 • Benyttet reserve: Jørgen Olsen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.