Touren, som går over tre dager, starter i dag, fredag, med en etappe som starter i Halden sentrum med målgang i Fredrikstad. Team Hitec Products-rytteren Miriam Bjørnsrud føler seg klar.

VELT I TYSKLAND

I slutten av juli i år fikk Bjørnsrud en brå slutt på det tyske etappeløpet Thüringen Rundfahrt. Etter en velt hun ikke husket særlig mye av, bar det rett på sykehus.

- Jeg fikk meg et slag i hodet, igjen, og en skikkelig nakkesleng. Jeg er ganske stiv og støl i nakke, hals, bryst og mage. Jeg har fått en hjernerystelse, og selv om det kunne gått mye verre er det utrolig kjipt, sa Bjørnsrud til EUB etter velten.

Nå er rytteren ved godt mot, og forteller at det har gått fint i tiden etterpå.

- Jeg vil ikke si at den velten har preget meg mer enn at jeg måtte ta noen rolige dager. Opptreningen etter det har gått fint, og jeg har fått mange solide økter i Girona.

LES OGSÅ: - Jeg har opplevd noen episoder der bilister blir litt aggressive

- EN DEL TØFFE TAK

For det var etter en velt i 2014 at Bjørnsrud begynte å slite mentalt.

- Velten fra VM i 2014 satte dype spor, noe jeg har jobbet hardt med å klare å lære hvordan jeg kan takle. Det har vært en del tøffe tak, sier hun.

Hun forteller også at nettopp etappeløpet Thüringen var et av hennes store mål for sesongen, men også der gikk det galt.

- Det er ikke slik at jeg blir redd etter denne, men det er klart at det er mentalt tøft å bli satt ut av en velt, og måtte ta det med ro for å få trent slik man burde.

SULTEN

- Det kommer flere store løp, og det er derfor kjipt å få slike avbrekk. Det er kjedelig å sitte her nå mens de andre kjører løp. Jeg skulle gjerne vært med, men det er en tøff sport, sa Bjørnsrud til EUB etter velten i Tyskland.

Nå har omsider tiden kommet for nye ritt, og hun forteller at hun er klar som et egg til å kjøre Ladies Tour.

- I år har jeg store forventninger til laget og meg selv. Jeg vet vi er sterkere enn før, og vi har Emilie Moberg i spiss som har gjort det godt i store løp tidligere, sier hun.

- Jeg føler meg veldig sulten og klar for Ladies Tour i Halden, og ikke minst til World Tour i Sverige helga etter, med lagtempo og fellesstart.

LES OGSÅ: Dette skrev kjørelæreren på Facebook etter å ha sett syklister i video

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.