Dette sier Amalie Håkonsen Ous. Ullensaker-jenta som representerer Nes Ski har i flere år vært en av de ypperste norske juniorsprinterne i langrenn. Nå er hun senior og har merket at den overgangen er tøff.
- Et godt eksempel som illustrerer dette er sprinten på Beitostølen. Der gjorde jeg en liten taktisk feil i kvartfinalen og dermed var løpet kjørt i kampen om en plass i semifinalen.
I juniorklassen i fjor ville jeg temmelig sikkert ikke blitt straffet så hardt. Da kunne jeg gjøre enkelte feil, men allikevel makte å kvalifisere meg videre, sier Ous.
Ullensakerkvinnen var også veldig bra med i sprinten på Gålå forrige helg. Da var hun rett og slett uheldig og falt. På det tidspunktet av løpet var hun i god posisjon og falt egentlig fra en finaleplass.

GOD PROGRESJON

- Det fine med disse sprintene er at jeg føler at jeg har hatt progresjon. Jeg merker at jeg har tatt steg sammenlignet med fjoråret. Det er deilig å få flere bekreftelser på at jeg har tatt overgangen til senior på en grei måte, sier hun.
- Før sesongen var du opptatt av at du også skulle ha progresjon på distanserenn, at du ønsket å bli noe mer enn en sprinter?

BEDRE PÅ DISTANSERENN

- Ja, og jeg føler at jeg har hatt framgang også på distanserenn. Unntaket er rennet på Beitostølen. Da var jeg overtent, åpnet altfor hardt og alt ble bare tull og tøys. I flere av de andre løpene seinere, har jeg godt bra på ski.
Det er godt å få flere bekreftelser på at jeg har gjort mye riktig på trening i sommer og høst, sier hun.
- På Lillehammer går vi de samme løypene som verdenscup-utøverne gjorde sist helg. Det er veldig tøffe løyper, men det er likt for alle. Jeg tar det jeg får og går så fort jeg kan, sa Amalie Håkonsen Ous før fredagens sprint.

INGEN SEMIFINALE

Amalie gikk en solid prolog og hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til kvartfinalen.
Der tok hun det litt rolig i starten av heatet. Mot toppen av den siste bakken gled hun framover i feltet. Hun hadde imidlertid ikke toppfart på oppløpssida. Amalie endte på fjerdeplass i heatet og dermed røk semifinaleplassen. Katri Lylynpere fra Finland vant heatet foran Lovise Heimdal og Silje Theodorsen.
Johan Hoel og Magne Haga gikk gode prologer, men de gikk ikke fort nok til å sikre seg en plass i finalene.
Skandinavisk cup på Lillehammer fortsetter med løp i dag og i morgen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.