Rittleder for BMC 1814-rittet, Sven-Kåre Bunæs, gleder seg til helgens utgave av det populære sykkelrittet. I og med at det også i år er seedingritt for Birkebeinerrittet senere i august, ligger det an til høyt deltakerantall.

– I år ligger det an til å bli bra. Vi har foreløpig 180 syklister påmeldt, men har selvsagt plass til flere fram til start lørdag formiddag. Det er viktig at vi får være seedingritt, for det sørger for at vi drar til oss en del syklister som ikke nødvendigvis hadde stilt opp ellers, sier Bunæs til EUB.

– Det kan gå styggfort

På deltakerlisten står det allerede mange kjente navn. Rune Morten Johansen fra Feiring er alltid å regne med, det samme med Kristian Myhrer. Bjørn Steinar Posaasen vant klassen menn 45–49 i fjor og prøver seg i år igjen.

– Mange lokale syklister?

– Supermann Johan Høgseth er selvsagt påmeldt, det samme er Rune Morten Johansen fra Feiring. Lars Kristian Johnsen stiller til start, det samme med Bjørn Steinar Posaasen og Henning Weaas. Så det kommer mange lokale kanoner, og det kan et kan gå styggfort i tet her, melder Bunæs til EUB.

Uten tidtaking. lave skuldre

Kanonene i brudd med karbonrammer og klikkpedaler er én ting. Selv om det sykles fort i front, er Bunæs tydelig på at rittet passer for hele familien.

– Vi ønsker også å trekke fram trimklassen. Det er mulig å sykle en kjempefin runde for familier og barn helt ned i 12–13 årsalderen, helt uten tidtaking og med lave skuldre – om man ønsker det, sier Bunæs, som lokker med premier til alle – og uttrekkspremier blant til påmeldte.

– Det er ganske rå premier som foretas på uttrekk fra påmeldingslista. Blant annet har vi reisegavekort på 7000 og 3000 kroner helt vilkårlig blant de påmeldte i tidtakerklassen. I tillegg er det giveaways til alle påmeldte som henter startnummer, forteller rittlederen.

– Det er meldt strålende vær, og vi synes egentlig at alle bør komme en tur lørdag. Traseen er såpass lett at det ikke krever store forkunnskaper, dyr sykkel eller de største sykkelferdighetene, selv om en terrengsykkel med litt grove dekk er å foretrekke, avslutter Bunæs.

SLIK GIKK DET I 2016: Nærmere 170 syklister syklet en kjapp utgave av årets BMC 1814-ritt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.