• BYGGEPLASS: Det som enn så lenge er en gigantisk byggeplass skal innen få måneder bli en storslagen idrettspark.
  • PLAN: Skissen over nye Bakkedalen.
  • ALLSIDIG: Multisportanlegget kan som navnet tilsier brukes til en rekke forskjellige aktiviteter.

«Det går unna her nå!»

Tilropet kommer i retning Steffen Nystrøm mens han prater med EUB på stien mellom fotballbanen og det nye anlegget under utbygging i Bakkedalen. En eldre mann kommer vandrende forbi, titter gjennom gjerdet, før han snur seg rundt og henvender seg til Kløftas daglige leder.

– Ja visst, svarer Nystrøm.

– Den 5. november skal alt av baner stå klart, så de jobber på, utdyper han med et smil.

Det er ikke bare tilfeldig forbipasserende som lurer. Enten det er på stand ved Kløftadagen eller i fotballgarderoben, opplever den daglige lederen at mange er interesserte i utviklingen av Bakkedalen idretts- og aktivitetspark. Den 5. november skal det være grunnsteinsnedsetting, og da skal alt av fase 1 være klart. Det innebærer blant annet alt av nye utendørsanlegg (se faktaboks).

– Mange lurer på når det er ferdig, når det kan brukes og hvordan det vil se ut. Det er virkelig blest om dette, sier Nystrøm.

ETT AV DE BESTE

Den daglige lederen er del av et utvalg som holder tett dialog om byggeprosessen sammen med kommune og entreprenør.

– De som kan litt om dette sier at Kløfta IL og kommunen kommer til å få ett av de beste breddeanleggene i landet, sier han.

Ved åpning i november er det ett år siden Nystrøm tok over jobben som daglig leder. Den tidligere eliteseriespilleren i fotball er vel vitende om at det har vært snakk om Bakkedalsprosjektet siden før han selv var født. I starten av ny jobb handlet det meste om å få landet utbyggingen som et par måneder senere ble vedtatt i kommunestyret.

– Du ser tegningene, men det er vanskelig å forestille seg før byggingen er i gang, for det er et enormt område. Dette vil bli et nytt Kløfta sentrum, for her nede vil det skje en del ting, sier Nystrøm, og peker på at det er kort vei til Bakkedalen uansett hvor på Kløfta man befinner seg. I forbindelse med utbyggingen blir det også bygd infrastruktur som forenkler tilgangen.

TROR PÅ DOBLING

Mens byggingen har vært i full gang siden etter påske har ledelsen merket stor pågang fra folk som vil danne nye grupper i idrettslaget. Tennis og volleyball kommer tilbake, og innebandy er allerede på plass. I dag har Kløfta IL om lag 1100 medlemmer.

– Vi har et mål om å nå 2019 medlemmer i 2019. Med dette anlegget merker vi stor interesse og Kløfta vil bare fortsette å vokse, sier Nystrøm.

LES OGSÅ: Kløftas banemann lanserer verdensnyhet fra garasjen

FAKTA - NYE BAKKEDALEN

  • Tre fotballbaner i kunstgress (To 11’er og en 7’er).
  • Mulitiidrettsanlegg med 200 m løpebane rundt, innebandybane og basketbane i midten.
  • To sandvolleyballbaner.
  • Tuftepark, parkourpark og skatepark, samt tur- og løpeløype på 1 km på området.
  • I fase 2, som har planlagt oppstart i 2019, skal Kløftahallen bygges ut med en spilleflate og eksiterende barnehage bygges om til klubblokaler. 

LES OGSÅ: Olaløkka kan få riksanlegg for over 20 idretter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.