• BILEN: Registrert til ære for Tormod Knutsen. Foto: privat

For fire år siden var den tyske turisten Bernd Schoenberg på besøk i Eidsvoll hvor han samtidig tok en titt på Tormod Knutsens premiesamling som står utstilt i hjørnet av biblioteket.

– Jeg kjenner jo ikke karen og har aldri hilst på han. Da han besøkte premiesamlinga mi så ringte de meg fra biblioteket, men akkurat da var jeg så langt unna at jeg ikke hadde sjans til å treffe ham. Så kommer dette nå, sier Tormod Knutsen og smiler.

– HELT UTROLIG

I postkassa hjemme i Kastellvegen fant han i sommer en konvolutt med flere A4-ark.

– Jeg begynte å ta opp brevet og så først tre bilder av en bil. Er det noen som skal selge meg en bil, tenkte jeg. For da hadde jeg ikke lest brevet, sier Knutsen.

«For noen uker siden kjøpte jeg meg en ny bil. Vær snill å ta en titt på registreringsskiltet», sto det i skrivet som lå vedlagt.

Tormod så nærmere på bildene av bilen. På skiltene står det skrevet «TK1964» – Tormod Knutsens initialer og årstallet han vant olympisk gull i kombinert.

– Det er helt utrolig. Jeg har skrevet et brev tilbake hvor jeg forteller at jeg er veldig stolt av han har gjort dette, og sagt at jeg gjerne vil møte ham hvis han skulle komme tilbake til Eidsvoll, sier Tormod.

Tyskeren har til og med tatt bilen til Seefeld i Østerrike for å knipse bildene, det samme området hvor Knutsen tok sitt OL-gull og hvor det neste år skal arrangeres ski-VM.

– Det var her medaljeutdelingen foregikk i 1964, minnes Knutsen mens han studerer bildene.

SVARER ALLE

Knutsen forteller at han har fått mange fanbrev opp gjennom årene.

– Jeg får veldig mange autografbrev, særlig fra Tyskland og Østerrike. Det er stadig noen, og det var veldig mange i forbindelse med OL nå sist. Da hadde det sikkert stått noe i tyske aviser, for da fikk jeg 10–15 brev, sier han.

Knutsen sørger for at alle får tilbakemelding.

– Jeg må svare på dem. Som regel følger bilder med og en ferdig frankert konvolutt, men om det ikke er det så svarer jeg alltid likevel, sier han.

Knutsen har blitt 86 år. Det er snart 55 år siden han vant OL-gull. Han er bare glad for de stadige påminnelsene når han tar inn posten.

– Det er kjempehyggelig. Og dette var noe helt utenom det vanlige. Jeg synes det var så spesielt med den bilen, så om dere tar det inn i avisen skal jeg sørge for å sende den til Tyskland, sier Knutsen.

LES OGSÅ: Eidsvoll-mann satte ny norgesrekord i paraglidning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.