Fem utøvere er tatt ut på elitelandslaget. Tre utøvere er hospitanter.

Seks atleter er plukket ut til gruppa Team Beijing, og seks utøvere har fått plass på rekruttlandslaget. Men 23 år gamle Lars Buraas har ikke fått plass på noen av disse lagene.

IRRITERT OG LEI MEG

– Overrasket, Lars?

– Ja, jeg må innrømme det. Jeg har fått mange henvendelse fra andre kombinertutøvere som lurer på hva som har skjedd.

– Er det tjue kombinertutøvere som har vært bedre enn deg denne sesongen?

– Nei, slår hurdølingen fast.

EUB har sett gjennom en rekke av årets kombinertkonkurranser og Buraas har rett. Han har slått de fleste på landslagene. En av utøverne som er tatt ut har blitt slått av Buraas i hver eneste konkurranse de har deltatt i hele sesongen igjennom, med ett hederlig unntak. I NM som ble arrangert for kort tid siden gikk Buraas fortere enn eksempelvis Magnus Moan i langrennet og endte på sjuendeplass.

Hurdølingens problem er at han er en mye bedre langrennsløper enn han er skihopper.

– Men kombinert består jo av begge delene og det er jo sluttresultatet som må telle mest, sier Buraas.

LES OGSÅ: Bestenotering for Lars Buraas

– Jeg satt og leste til eksamen i regnskap da min far ringte meg. Han hadde lest på nettet at kombinertlandslagene var offentliggjort. Jeg synes faktisk det er lite hyggelig måte å gjøre det på. Dem kunne ha ringt eller i det minste sendt en melding om avgjørelsen, sier Buraas.

FLYTTER HJEM

Lars flytter hjem til Hurdal, men det har ingen sammenheng med landslagsuttaket. Han hadde på forhånd bestemt seg for å satse sammen med Kollenhopp før uttaket ble gjort.

– Det er et fint miljø rundt Kollenhopp og jeg vet jo inderlig vel at det er som skihopper jeg må bli bedre. Men det er ikke snakk om å legge opp eller gi seg. Jeg gir meg ikke og kommer tilbake som en bedre kombinertutøver neste sesong. Jeg er sikker på at jeg kan bli en bedre kombinertutøver selv om det ser ut til at landslagssjefene ikke gjør det, slår Lars Buraas fast.

LES OGSÅ: Lars Buraas trosset sjukdom

LITEN PROGRESJON

– Lars har vist at han er en meget god langrennsløper. Men det er i hoppdelen vi hadde håpet at han hadde hatt bedre progresjon enn han har hatt, sier den Råholt-bosatte landslagssjefen Kristian Hammer til EUB.

– Men noe av det siste som skjedde var at Lars gikk inn til en sjuendeplass i NM?

– Det var et mesterskap som ikke kan tillegges vekt. Det var et spesielt renn i en spesiell bakke, sier Hammer.

– Det er opp mot kapasiteten internasjonalt i verdenscup vi tillegger størst vekst, og vi mener at Lars fortsatt ligger litt for langt bak i hoppbakken. Vi håper imidlertid at han får sving på sakene i hoppbakken. Og presterer han godt nok vil han også bli tatt ut til de viktige konkurransene, sier landslagssjef Hammer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.