• INTERNASJONALT: Det norske guttelandslaget hadde også selskap av en delegasjon fra Polen.

Norges guttelandslag i turn tilbrakte høstferieuka i Hoppenspretthallen på Jessheim. Som EUB har omtalt tidligere er Hoppensprett den turnklubben som har desidert flest utøvere på dette landslaget. Seks av totalt 16 landslagsutøverne kommer fra Jessheim-klubben, mens ingen andre klubber i Norge har mer enn to stykker med. Vio Lataretu har vært hovedtrener for denne landslagsgruppa de siste tre årene. Han er dypt imponert over den posisjonen Jessheim-klubben har tilrevet seg i norsk turn.

– Spesielt de to siste årene har Hoppensprett vært veldig høyt oppe. Hoppensprett har en flott generasjon med de turnerne som for øyeblikket er her, sier landslagssjefen til EUB.

FERIE PÅ JESSHEIM

Guttelandslaget kjørte to økter om dagen i det som til daglig er treningsarenaen til Hoppensprett turn. Landslagssjefen mener fasilitetene i hjørnet av industrifeltet er en viktig årsak til at utviklingen har vært såpass stor i klubben.

– Med barnehage og SFO på ett og samme sted er dette en plass hvor det kommer mange unger innom. Da blir det lettere å få dem inn i hallen og klubben, sier han.

Landslagssjefen trekker også fram den jobben som gjøres av trenerne i klubben, ledet av Espen Jansen.

– Det er det aller viktigste. Turning er en sport som ikke kan ledes av foreldretrenere, som det i Norge er mange av i idretter som for eksempel fotball og håndball. Skal du nå langt i turn må man legge et skikkelig grunnlag i denne aldersgruppen, så gode trenere er hovedgrunnen til at de får det til her, sier han.

IMPONERT AV TRENINGSVILJE

Sebastian Sponevik er blant Hoppensprett-turnerne på guttelandslaget som har markert seg stort de siste årene. Jessheim-gutten dominerer nasjonale konkurranser og ble av trener Espen Jansen nylig holdt fram som landets desidert mest lovende turner. Landslagstrener Lataretu skryter uoppfordret av Jessheim-gutten.

– Du kan se på ansiktet hans at han elsker å turne. Han gjør alt uten å klage, sluntrer aldri unna, og er svært enkel å jobbe med, sier Lataretu.

Hoppensprett-trener Espen Jansen er glad for å få samlet guttelandslaget til en uke i Hoppenspretthallen, der også andre fra klubben er med for å høste erfaring.

– Det er godt for utøverne våre å se at også andre rundt om i landet legger ned mye innsats, sier Jansen.

LES OGSÅ: Jansen motbeviste kirurgens spådom

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.