- Byen er klubben og klubben er byen. Og vi har et fotballlag som kan sette Jessheim skikkelig på kartet, sier forslagsstiller Tore Kværner

Det var en navneendring som var den store beholdningen på årsmøtet i fotballgruppa til Ull/Kisa torsdag kveld. Tore Kværner foreslo for årsmøtet å endre Ull/Kisas profileringsnavn fra Ull/Kisa fotball til UKI Jessheim Fotball. I følge Kværner selv er det markedsstrategisk lurt.

- Jeg tror forslaget vil hjelpe til å bygge opp en sterkere identitet rundt klubben. Vi ser en by i vekst og som stadig vokser. Næringslivet i byen vokser. Kulturlivet vokser. Fotballklubben vokser. Og det er nettopp dette vi nå må bygge videre på, sier Tore Kværner foran årsmøtet.

- LETTERE Å KOMMUNSERE MARKEDSMESSIG

Kværner utdyper for årsmøtet at han mener navneendringen vil være lettere å selge inn til både næringslivet, til publikum og til nye spillere.

- Om vi endrer profileringsnavnet vil vi ha en sterkere kobling mellom klubb og by. Det gjør det lettere å kommunisere markedsmessig. Vi kan også lettere selge inn Jessheim for å gjøre oss mer attraktive for spillere ved å friste med alt det som hører hjemme i en by.

ÅRSMØTET STEMTE FOR FORSLAGET

Ved avstemning stemte et samlet årsmøte for å bygge videre på forslaget til Kværner. Mangeårig Ull/Kisa-mann Johan Jørstad problematiserte likevel forslaget overfor årsmøtet.

- Ull/Kisa er mer enn en klubb for bare Jessheim, og det kan være trøblete å rote med historien sånn, sier Jørstad til årsmøtet.

- Blant kjernetilskuerne er det mange som ikke nødvendigvis bor på Jessheim og Ull/Kisa er en klubb for hele bygda, fortsatte han.

En lang veg å gå

Selv om fotballgruppa gikk inn for forslaget, er ikke endringen gjort i en håndvending. Som EUB tidligere har omtalt, må forslaget behandles som en lovendring i hele idrettslaget - ikke bare i fotballgruppa. Leder for hovedstyret i Ull/Kisa IL, Ole Kristian Wiig påpekte dette overfor årsmøtet.

- Det er ikke en enkel prosess å bytte navn bare for fotballen. Vi er et allianselag og består av fotballgruppa, friidrettsgruppa og håndballgruppa i tillegg til hovedlaget. Dette er selvstendige idrettslag, som er knyttet sammen i allianse-idrettslaget. Det at vi er et allianseidrettslaget betyr at alle enhetene må ha samme navn, sier Ole Kristian Wiig. Han presiseres overfor årsmøtet at han har tro på at også de andre gruppene kjøper Kværners argumenter.

- Jeg håper og tror vi kan få en stor tilslutning i de forskjellige enhetene. Selv om klubben har vært kalt Ull/Kisa i 70 år, er nå tiden inne for å se 70 år fremover, sier Wiig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.