• GLEDER SEG: Espen Jansen ser fram til premieren på Mesternes mester.

Sammen med ni andre idrettsprofiler har Jessheim-bosatte Espen Jansen spilt inn niende sesong av NRK-programmet Mesternes mester. Jansen, som er Norges mestvinnende turner, synes det var inspirerende å tilbringe to og en halv uke på Algarvekysten sammen med andre som har opplevd mye innen idretten.

– TENKER LIKT

– Det er veldig få som kan sette seg inn i hvordan en utøver har det, hvor mye tid man legger ned, og hvordan livet er etterpå. Så det var veldig gøy å være blant folk som tenker likt, sier Jansen til EUB.

Det kryr av høythengende titler fra OL, VM og andre store mesterskap blant årets deltakere. Jansen kjente noen av konkurrentene fra før, og stiftet bekjentskaper med andre.

– Samtidig har man et forhold til folkene fra før i og med at man vet hvem de er. Selv om man ikke har møtt dem, så har man fulgt de opp gjennom årene, slik at man føler at man nesten kjenner hverandre allerede, sier Jansen.

Ved å bo tett på hverandre ble det også anledning til å bli kjent med mer enn de sidene som vises i sportens verden.

– Det er ikke alltid personligheten kommer like godt fram i tv og media, særlig ikke i idrett hvor man skal være skjerpet og seriøs. Her fikk man sjansen til også å bli kjent med personene bak, sier Jansen.

Under innspillingsperioden i juni ble alle værende til det var over, slik at ingen hjemme skal kunne tolke hvor langt deltakerne kom i konkurransen.

– Det ble mye moro. Vi ble godt kjent og jeg har snakket mye med en del av de andre i ettertid. Det var gøy og en morsom opplevelse hele vegen, men det er først nå moroa begynner, sier Jansen.

GULLREKKA

For som del av gullrekka har programmet premiere på NRK fredag 5. januar. Det første temaet er eksplosiv styrke, men for å bli kåret til Mesternes mester må utøverne vise allsidighet helt til finalen som sendes 9. mars. Den gjennomtrente 49-åringen, som til daglig er trener for Hoppensprett-turnerne på Jessheim, erkjenner at han har gode fysiske forutsetninger for å hevde seg i dette konseptet.

– Jo klart, men det som er så gøy med Mesternes mester er at det er veldig varierte øvelser som gjør at man kan være gammel som ung, ha lagt opp nylig eller for lenge siden. At det er åpent gjør hele settingen så kul. Hadde det bare vært de i knallform som hadde hevdet seg så hadde det vært vanskelig å ha et så bredt spekter av utøvere. Og de forskjellige øvelsene gjør at det ikke bare er råskap som betyr noe, sier Jansen.

FAKTA

  • Mesternes mester ble sendt første gang i 2009 og er blitt et av NRKs aller mest populære programmer. 
  • Serien har vunnet Gullruten for beste konkurransedrevne reality to ganger.
  • Dag Erik Pedersen er programleder og konkurransene kommenteres av Johan Remen Evensen og Jann Post.
  • Årets deltakere er Steffen Iversen (41), fotball, Bjørg Eva Jensen (57), skøyter og sykling, Rolf Falk-Larssen (57), skøyter, Solveig Gulbrandsen (36), fotball, Espen Jansen (49), turn, Isabel Blanco (38), håndball, Lena Boysen Hillestad (48), hundekjøring, Kurt Asle Arvesen (42), sykling, Gro Hammerseng-Edin (37), håndball, Andreas Ygre Wiig (36), snøbrett.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-treneren har flyttet til historisk hus i Jessheim sentrum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.