• KLARE TIL START: En blid gjeng fra Eidsvoll Sykkelklubb før start. Til høyre er Eirik Sundli Næss, som følte seg pigg i forkant av rittet.

Både Eidsvoll Sykkelklubb og Ullensaker Cykleklub stilte mannsterke, nær sagt som vanlig. I alt deltok om lag 140 syklister fra de to klubbene. I tillegg var flere lokale ryttere uten klubbtilhørighet påmeldt.

TØFF MOTVIND

Det ble rapportert om mye motvind langs løypa – og det må nok ta en del av skylden for at mange tider ble svakere enn forventet. Eidsvoll sykkelklubb hadde to lag som syklet den lengste distansen – 543 kilometer fra Trondheim til Oslo. Begge var etter skjema: Henholdsvis 16–17 timer og 19 timer var tidsbudsjettene på forhånd. Den første pulja til Eidsvoll SK klokket inn på 17:39:06, mens den andre passerte målstreken etter 20:21:51 på sykkelsetet.

Også laget til veteranen Arne Blakkisrud – som kjørte Styrkeprøven for 50. gang på rad – havnet litt i bakleksa.

– Jeg vil ned til Oslo på en normal tid, og har ikke lyst til å bruke mer enn 20 til 21 timer, uttalte Blakkisrud til bladet Landevei i forkant av rittet.

Blakkisrud og co. var i mål klokken 02.30 natt til søndag, med tiden 21:15:37. Til sammenligning var han med på å vinne rittet i 1984, da med tiden 15:58:38.

– BEDRE KJØRING I ÅR

Siden 2002 har det også vært mulig å sykle Eidsvoll–Oslo. Leder i Eidsvoll SK, Bjørn-Erik Nyrud syklet denne distansen–sammen med mange av de yngre rytterne i klubben. Gruppa kom i mål på 13.-plass totalt for denne distansen, noe klubblederen sier seg godt fornøyd med.

– I fjor kjørte vi inn på tiden 1 time og 43 minutter. Målet var å slå denne tiden, men i år kom vi i mål to minutter senere. Strengt tatt kjørte vi bedre i år, men motvinden var tidvis sterk, sier Nyrud, som legger til:

– Vi sykler heller i regnvær og medvind enn i sol og motvind!

MÅTTE SLIPPE

– Dette blir sikkert bra, jeg har sovet godt i natt og beina kjennes fine ut. Jeg har fått spist en god frokost bestående av omelett, brød og banan, sa Eirik Sundli Næss til EUB rett før avgang fra Gamle Nebbenes. Han satser like mye på både fotball og sykling, og hadde sågar en fotballkamp i beina fra dagen før rittet. Fjortenåringen fra Eidsvoll SK måtte muligens betale dyrt for dette, da han måtte gi slipp på resten av gruppa et stykke før mål.

BREEN SYKLET TOUR OF NORWAY PÅ KJENTE TRAKTER: – Hyggelig å se venner og kjente på start

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.