• FORNØYD: Håkon Brennum, leder i Ullensaker issportklubb, var godt fornøyd med søndagens kurs. Han ønsker ytterlige flere velkomne til å være med.

Lyden av skøyter som treffer is, glade barnestemmer og instruktørenes trygge, men bestemte stemmer brer seg utover ishallen på Jessheim denne søndags formiddagen. I overkant av 100 barn er samlet for delta på ulike skøytekurs i regi av Ullensaker issportklubb. Ishockeyskole, kunstløpskole eller skøyteskole. Tilbudet er bredt og nivåene mange.

GRUNNLEGGENDE GÅING

For flere av barna som møtte opp på skøyteskolen i Jessheim is- og flerbrukshall ble det litt knall og fall. Kanskje ikke så rart, ettersom noen aldri hadde hatt skøyter på beina før. Men med god hjelp fra skøyteskolens instruktører, kom de fleste seg opp på skøytene i løpet av dagens økt.

– I starten er det aller viktigste at det er gøy og at treningen gjøres litt på barnas premisser. Vi har noen som omtrent krabber ut på isen, men de fleste klarer å stå på skøytene etter én trening, forteller Håkon Brennum, leder i Ullensaker issportklubb.

Ved hjelp av lek, moro og ulike øvelser, samt god hjelp fra instruktørene som selv går på skøyter for klubben, får barna lære seg det mest grunnleggende innen skøytegåing i løpet av ti uker på isen.

– VELDIG TILGJENGELIG

– Det aller morsomste er å få spille med puck, mener William Grønning Haneng (6) og legger til at han ikke synes det er så altfor vanskelig.

Med skøyter på beina, hockeyhjelm med visir og kølle mellom hendene, har han tilbrakt den siste timen på isen.

– Jeg var med på ishockeyskole i fjor også, og har kanskje gått på skøyter siden jeg var fire år, forteller han.

Sammen med William var også lillesøster Sofie (5) og mamma Lisa Grønning. Og mens storebror var med på hockeyskole, skulle lillesøster på isen for å være med på skøyteskolen.

– Jeg gleder meg masse, smiler Sofie.

Hver tirsdag og søndag holdes det skøyte- og ishockeyskole i ishallen.

– Jeg vil ikke akkurat si at vi er noen hockeyfamilie, men vi bruker å gå på skøyter der vi bor. Flyers har et flott tilbud og med ishallen blir det veldig tilgjengelig. Sist, men ikke minst, synes barna det er morsomt, sier mamma Lisa.

PLASS TIL FLERE

– Vi har hatt flere barn med på tidligere kurs, og har absolutt plass til flere nå også. Her kan alle komme å gå på skøyter, påpeker Håkon Brennum, leder i Ullensaker issportklubb, og legger til at skøyte- og ishockeyskolen først og fremst et tilbud for barn som vil lære å gå på skøyter og spille hockey, men de ønsker også å rekruttere barn til klubben.

– Alle skal få prøve, også håper vi at noen vil være med videre i Ullensaker Flyers eller Ullensaker Wings, sier Brennum.

Jentene i fokus

Også i år ble det arrangert jentehockeydag i Jessheim is- og flerbrukshall.

I flere år har Ullensaker Flyers satset aktivt på å få jentene inn i sporten. Som en del av dette, samarbeider klubben med Norges Ishockeyforbund om en egen jentehockeydag – hvor isen kun er åpen for jentene. 

– Jeg tør påstå at vi er en av de klubbene som satser tyngst på blant annet egne treninger til jentene, sier leder i Ullensaker issportklubb, Håkon Brennum. 

I løpet av et par timer søndag ettermiddag fikk jentene på seg hockeyutstyr og tilbrakte tid på isen sammen med kvinnelige instruktører. 

– Det er ingen grunn til at ikke jenter også skal kunne spille hockey, påpeker Brennum. 

Søndagens arrangement var et lavterskeltilbud, men håpet er at noen vil bli med videre på klubbens jentelag. 

– For første gang er det nå blitt seriespill for jenter i Norge. Der har vi med lag. Neste helg skal det være serieturnering her i hallen, avslutter Brennum.

Fakta om skøyteskolen

  • Ullensaker issportklubb holder skøyte- og ishockeyskole over ti uker både høst og vinter. 
  • Tilbudet er for alle barn fra fire år og oppover. 
  • Skolen foregår hver tirsdag og søndag. 
  • Med som instruktører er både trenere fra klubben og spillere fra de ulike seniorlagene.

Mens noen var på skøyteskole i helga tilbrakte andre natta i biblioteket i Sundet: – Det blir i alle fall nok bøker å lese på senga i kveld

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.