Onsdag 19. april braker seriespillet løs. Allerede i første serierunde av 3. divisjon møtes naboene Eidsvold Turn og Ullensaker/Kisa til dyst på Jessheim stadion.

– Det er et oppgjør vi selvfølgelig har lyst til å vinne. Kisa har sett veldig bra ut, men hvis vi spiller på vårt beste er det muligheter for tre poeng i den kampen. Men, det blir en beinhard match der flere spillere kjenner hverandre fra før og slike kamper lever ofte sitt eget liv, sier trener Jan Åge Leonsen Sandviken.

STERKE PÅ HØSTEN

I fjor hadde Turns fotballjenter en trøblete start på sesongen. Etter sommerferien snudde det, og de endte som tredje beste lag i høstsesongen. Nå er Leonsen Sandviken og Turnjentene klare for en ny sesong. Med 23 jenter i stallen er treneren fornøyd med bredden i spillergruppa. Han opplever samtidig at det er mange som kjemper om spilletid lengst fram på banen.

– Det er bare å score mål for dem som ønsker å spille spiss, ler han.

Leonsen Sandviken disponerer et mannskap der den yngste er 16 år og den eldste 25 år.

– Vi er jo et ungt lag. Men vi er veldige glade for at vi fikk beholde de jentene som var russ i fjor, i tillegg har vi fått inn noen nykommere som drar opp snittalderen. I år stiller vi faktisk med et seniorlag, selv om kun sju av spillerne holder senioralder, sier treneren.

– Har dere noen rød tråd i hvordan dere ønsker å spille?

– Først og fremst ønsker vi å være et spillende lag og at kula skal gå raskt langs bakken. Vi ønsker også å kunne skape ubalanse hos motstanderen ved å vende spillet hurtig.

Treneren føler han har mange i troppen som kan skape trøbbel for motstanderforsvar.

– Vi har mange raske spillere med gode individuelle ferdigheter, sier Leonsen Sandviken, før han smilende legger til: flere detaljer vil jeg ikke gå inn på før kampen mot Kisa!

– ALLE KAN SLÅ ALLE

Treneren spår en sesong der lite vil skille lagene.

– Jeg tror det blir en jevn sesong, der alle kan ha mulighet til å slå alle. Det å skulle tippe hvem som rykker opp og hvem som rykker ned er å spille bingo, slår han fast.

– Ambisjonene for eget lag?

– Det vil bli å etablere oss i divisjonen og å bli bedre enn i fjor. Da ble vi nummer sju etter en horribel vårsesong.

– REKRUTTERER SPILLERE SELV

Turntreneren sender også et lite stikk til Borgen-trener Christian Halle, som i EUB meldte at de ikke skulle kjempe om de samme spillerne som Turn og Kisa:

– Det er ikke noen konkurranse om å hente spillere fra vår side. Det er vel heller Borgen som sender brev hit. Vi har, og rekrutterer spillere sjøl. Her på Eidsvold Turn er det Eidsvoll-jenter som spiller!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.