• HJEMME: Sigrid passer på å gi familiens firbeinte rikelig med oppmerksomhet når hun er hjemme. Foto: Thomas Hansen

Sigrid Bye er tatt ut på langløpslaget Team ParkettPartner for sesongen 2018/19. Dal-jenta har de siste to årene vært bosatt på Lillehammer og del av treningsmiljøet på toppidrettsgymnaset der. Nå er Eidsvold Værks Skiklub-medlemmet ferdig med videregående og klar til å satse for fullt på langrenn.

– Når man satser må man ha mer støtte rundt seg. Jeg er heldig som har Eidsvold Værks Skiklub som er med og støtter meg mer i år. Det trenger jeg, for det er så mye man trenger av utstyr og støtteapparat. Jeg vil satse og jeg vil ikke gjøre noe halvveis. Jeg vil gå «all in», sier Sigrid.

Moderklubben bidrar økonomisk for at Sigrid skal kunne satse på ski.

– Det er helt supert. Jeg er herfra og har denne klubben i mitt hjerte. Det er flere skiløpere som bytter klubb til der man holder til, men jeg vil ikke bytte til for eksempel Lillehammer. Jeg vil være i min klubb, og det blir bare lettere av at de er med og støtter meg, sier Sigrid.

YNGSTE NOENSINNE

Som 19-åring er hun den yngste utøveren som noen gang er tatt inn på sitt nye langløpslag.

– Det var jo litt gøy. Det er stas, sier Sigrid.

Hun skal imidlertid fortsette å satse mest på «vanlige» langrenn, men gå enkelte lange løp i tillegg.

– Jeg skal satse på Norgescup, men det blir å gå Birken og være med laget i et nytt miljø, hvor jeg kan trene med noen som er eldre enn meg. Jeg liker å gå allround og sprint, så jeg vil gå «all in» for det, med noen langløp på si, sier hun.

Sigrid skal trene med en gruppe i Lillehammer for utøvere som er ferdige på toppidrettsgymnaset, men som ønsker å fortsette å trene sammen. I regi av sitt nye lag skal hun delta på samlinger og ha fellestreninger to ganger i uka.

– KULT

– Jeg tror det blir veldig gøy å prøve noe nytt. Jeg har vært i NTG-miljøet i to år, og de er på min alder og yngre. Nå tror jeg det blir kult å være med dem som er litt eldre, sier Sigrid.

Forrige sesong ble preget av en overbelastet ankel. Det skjedde i desember, og det er først nå den begynner å bli bra. Dagen før hun tok imot EUB hjemme på Dal hadde hun vært ute på første ordentlige løpetur.

– Sesongen ble ikke så bra og det har vært litt tungt til tider. Det er kjipt å være skadet og se de andre konkurrere, men nå er jeg tilbake, sier hun.

Med sin nye treningshverdag satser hun på å prege norgescupen for 19- og 20-åringer når vinteren kommer.

– For sesongen som kommer har jeg veldig høye ambisjoner. Jeg satser på topp ti sammenlagt i Norgescupen, sier hun.

LES OGSÅ: Emilie fra Nannestad er Norges eneste feltrytter i EM

FAKTA - SIGRID BYE

  • Langrennsløper.
  • Født 16. februar 1999 (19 år).
  • Kommer fra Dal i Eidsvoll.
  • Bor i Lillehammer.
  • Representerer Eidsvold Værks Skiklub og langløpslaget Team ParkettPartner. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.