• TURNER: Jessheim-turneren Ida Røn Søndenaa (9) har konkurrert flere ganger i turn. Hennes drøm er å komme til NM.

Med blå-sort turndrakt og oppsatt hår svinger hun seg lett rundt stangen, heiser seg opp etter armene og lander deretter mykt på matten under skranken. Konkurrering i turn er ikke nytt for Ida Røn Søndenaa. 9-åringen har drevet med turn i fem år. I dag skal hun konkurrere på hjemstedet Jessheim.

– Turn er kjempegøy. Jeg gruer og gleder meg veldig til etterpå.

Den unge turneren skal innom øvelsene skranke, frittstående, bom og hopp.

– Det vanskeligste er frittstående for da skal jeg danse, men det er også det morsomste.

– Drømmen min er å bli veldig god og å komme til NM, sier Ida bestemt.

Spente aspiranter

Det er duket for kretskonkurranse i turn for jenter. Unge turndeltakere fra Oslo og Akershus har inntatt Hoppenspretthallen søndag. Borte ved bommen står en jentegjeng fra Hoppensprett Turn Jessheim. Aspirantene forbereder seg til turneringen. En etter en hopper de opp på bommen, balanserer bortover, vender seg og slår ut med armene. Elegante og kontrollerte bevegelser er viktig i denne øvelsen.

Anna Jørgensen (7) fra Nannestad er spent. For henne er dette første gang hun konkurrerer i et mesterskap.

– Jeg gleder meg skikkelig til å få min første pokal, forteller hun blidt.

Klubbvenninnene Victoria Grodås Bruvold (10) og Lilja Hagerup (8) smiler.

– I går lærte jeg meg stift uten hender og det er veldig gøy, sier Victoria.

– Det beste med turn er at man kan lære seg vanskelige triks, sier Lilja.

Konkurrerte

En snau time etter oppvarmingen braker det løs for de unge utøverne. Sammen med ti andre lag gyver jentene i Hoppensprett løs på skranke, frittstående, hopp og bom. Etter endt konkurranse ender samtlige deltakere med pokal. Også rekruttklassen fra samme klubb markerte seg under lørdagens turnering hvor Tilde Sponevik tok 1. plass og Ingeborg Murud Bratfos havnet på 4. plass i klasse 11 år av totalt 40 deltakere. I klasse 12 år tok Minda Alvilde Ruud 5. plass av totalt 23 deltakere.

Eget mesterskap for jenter

– Uten dugnad så får vi ikke dette til. Her er det haugevis med foreldre som står og steker svele og sørger for at ting ser ut som det gjør inne i hallen. Det er helt avgjørende, sier Erik Jarl Holm, styreleder i klubben Hoppensprett Turn Jessheim.

I samarbeid med Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets (OAGTK) har turnklubben på Jessheim arrangert sitt første kretsmesterskap for unge jenter. 189 deltakere fra ulike klubber er med, fordelt på rekrutter i aldersgruppen 11 og 12 år, stigeklasse I og II fra 13 år og oppover, samt aspiranter fra 7 til 10 år.

– Det er flott at jentene også får sitt mesterskap nå, sier turntrener for kvinner i Hoppensprett Turn, Naja Lone Rosted.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.