Miriams kjappe sykkeltur innom hjemstedet, Hun er samboer med en syklist i Girona. Men det er Dal som er HJEMME for Miriam Bjørnsrud. Før NM i Bodø har hun kost seg på hjemmebane.

Det er noe spesielt å komme hjem til mor og far. Selv om man er toppsyklist så utgjør ikke det noen forskjell. Far jakter på doggmark før den forestående lakseturen og mor har et ærend, da EUB dukker opp. Men det blir en del fellestimer sammen med familien i løpet av en del dager uansett.

Pus er like kosete som alltid, og kryper opp i fanget til Miriam.

- Det passet med noen dager hjemme på Dal nå. Her er det så fint, slår Miriam fast. Pus er helt enig og maler på fanget.

Miriam har etter hvert blitt en rutinert internasjonal syklist. Hun sykler til vanlig på det eneste norske profesjonelle sykkelteamet Team Hitec. Teamet het fra stiftelsesdatoen også Ullensaker CK, men teamet er nå knyttet opp til Bryne sykkelklubb.

Miriam bor i Girona sammen med Kristoffer Skjerping som også er syklist helt oppe i norgeseliten.

LES OGSÅ: Miriam Bjørnsrud vant norgescupritt

SYKKEL-FRYKTEN

EUB hadde en større reportasje om Miriam tidligere i år, der hun omtaler sin frykt for å sykle i store felt. Hun hadde fått en form for angst etter den grusomme velten hun var involvert i under VM for to år tilbake. Frykten ble forsterket da hun i fjor var med i en velt i et større ritt i Sverige.

Hun fikk faglig hjelp av psykolog etterpå.

- Det går mye bedre nå. Det er ikke slik at jeg reagerer på bremselyder i feltet eller misliker å ligge tett sammen med andre ryttere. Det er veldig deilig å slippe den frykten, sier hun.

- Hvis jeg nå skal snakke om velten, må jeg leite den fram fra bakhodet. Jeg må konsentrere meg skikkelig for å gjenoppleve seansen og akkurat den velten har jeg ikke noe ønske om å ha langt fram i minnet, sier hun.

OL-BILLETT

Miriam har ett stort mål denne sesongen. Det er å få representere Norge under OL i Rio.

- Det går rykter om at Norge kanskje sender en rytter?

- Jeg har ikke hørt noe om det, men jeg håper inderlig at landslagsledelsen og Olympiatoppen sender en rytter til OL. Vi har kun en plass for kvinner i OL, men den må vi bruke, sier Miriam.

- Blir Bodø-NM brukt som uttak?

- Jeg håper inderlig ikke det. Fellesstartløypa i OL er av det kuperte slaget. Den er tøff og er ei løype jeg har lyst til å bli prestere i. I NM er løypa veldig mye flatere og dermed blir det noe spesielt å bruke den som uttaksritt, sier Miriam.

LES OGSÅ: Den vonde vegen tilbake fra sykkelhelvetet

RUMPEKLASK

- En av landslagsrytterne har blitt kvestet etter bøllete oppførsel av en bilist. Har du hatt ubehagelige opplevelser?

- Jeg har opplevd noen episoder der bilister blir litt aggressive. Men som bilist hender det faktisk at også jeg kan bli frustrert av å ligge bak store sykkelgrupper som ikke slipper fram bilene. Her enn dagen ble jeg passert av en bil med noen unge gutter i. Den ene åpnet bilvinduet og prøvde å daske meg på rumpa. Han lyktes ikke helt, flirer Miriam.

Som nå er fit for fight til gateritt og fellesstart i Bodø, sikkert helt uten rumpeklask.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.