• SPREK: Håvard Juliussen fra Hvam IL er fin i formen drøyt fem kilometer inn i halvmaraton-løpet.
  • Marianne Nesje, bosatt på Råholt, representerer Romerike Ultraløperklubb.
  • RUTINE: Perjan Helset løp sitt 225. maraton - i Norge - søndag, og var blant de desidert mest rutinerte i maratonfeltet på Jessheim.

– Det var jævlig tungt, sier 48-åringen til EUB rett etter målgang på Jessheim friidrettsstadion. Tømte klokket inn på imponerende 3:57:12 på sin første maraton.

– Det er en helt annen påkjenning for kroppen enn å sykle Trondheim-Oslo. Da jeg passerte til fjerde og siste runde begynte det virkelig å bli tungt, og jeg løp veldig mye aleine, sier Tømte.

SATSER MOT REKORDRITT

Selv om Tømte debuterte som maratonløper, er det til sommeren det virkelig store målet kommer.

– Han er ingen løper, men han er en syklist, skyter treningskamerat Lars Salvesen inn.

Salvesen løp selv halvmaraton søndag, og etter målgang oppsøkte han Tømte for å slå følge de siste kilometerne.

– Under fire timer er meget bra. Jeg er stolt av deg, Jan Åge, skryter Salvesen, som forteller at langløpingen egentlig inngår i en større plan om rekordtider på sykkelsetet.

– Vi skal begge sykle for Eidsvoll sykkelklubb i 15-timersgruppa under Trondheim-Oslo neste år. Rekorden til sykkelklubben er 15:35 og den skal vi ta. Jan Åge viser i dag at han begynner å komme i rute til å ta rekorden. Det gleder jeg meg til, avslutter Salvesen.

– VIKTIGE TING TIL VÅREN

Runar Sannerud fra arrangørklubben Ull/Kisa var egentlig ferdig med løpssesongen, men klinket likevel til med en solid tid på halvmaraton.

– Jeg var egentlig ferdig for sesongen etter Hytteplanmila i oktober. Men man må støtte opp om arrangementer på hjemmebane. Det er viktig, sier Sannerud, som trass piggsko opplevde vinterføret som glatt søndag.

– Det var ikke spesielt kaldt, men enkelte steder var det veldig glatt – selv om jeg løp med pigger. Farta ble omtrent på fire minutter per kilometer, og det er greit. Men det kommer viktigere ting til våren, forklarer Sannerud.

Da står dobbelte distansen for tur – og selv om Sannerud ikke er ny i feltet, håper han å få plass på et av de virkelig store maratonene. Fra før har Sannerud løpt i både Berlin, Boston, New York, Amsterdam og Frankfurt.

– Vi får se litt hvor det blir, men vi prøver å få plass i London. Det jobbes litt med det, og drømmen er å få plass der, avslutter Sannerud.

– MEGET GODT FORNØYD

– Sportsdrikke!

Per-Einar Roth står på drikkestasjonen inne ved friidrettsanlegget, men kombinerer en kjapp prat med EUB og utdeling av Isostar på en plettfri måte. Nær 500 deltakere på løpets tre distanser, strålende sol, skyfri himmel og stort sett isfri løype gledet løpsleder Roth.

– Vi har ikke fått de endelige tallene på deltakere, men det var 480 påmeldte. Vi er kjempefornøyde. At vi skulle nærme oss 500-tallet er helt utrolig, egentlig. For to dager siden kom det is, men kommunen har vært ute strødd to runder, så løpsforholdene har blitt så gode som overhodet mulig, sier Roth. Arrangørklubben Ull/Kisa har god rutine i å arrangere vintermaraton, og også i 2017 ble arrangementet en suksess. Flere hundre dugnadstimer legges ned på løpsdagen, og løpet gir også økonomisk gevinst for klubben.

– Dette er et stort bidrag til klubbkassa, i tillegg til at hele stemninga rundt dagen i dag er veldig god, avslutter Roth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.