På en reunionsfest ti år etterpå ba han klassevenninnen om unnskyldning - og i dag er de gode venner.

- Jeg skulle tøffe meg, og var med og mobbet henne. Det skjedde på ungdomsskolen, og i årene etterpå hadde jeg dårlig samvittighet. Da vi hadde reunionsfest etter ti år ga jeg henne en klem og ba om unnskyldning, sier Madsen åpenhjertig til EUB.

Ordføreren sitter inne i klubbhuset på Myhrer stadion i Eidsvoll. På gressmatten utenfor er grunnskoleelever i grunnlovsbygda i full sving med aktiviteter i forbindelse med Tahir-lekene. Elever får bind for øynene, går to og to sammen og hjelper hverandre gjennom utfordringer som møter dem.

- Her ute får de kjenne på hvordan det er å være blind, slik som Tahir Hussain. Jeg er helt sikker på at dette arrangementet kan forebygge mobbing. Elevene hjelper hverandre, får gode holdninger, blir mer bevisste på sin egen oppførsel og ser hva det betyr og bryr seg om medelevene. Det er enormt viktig, sier Madsen.

LES OGSÅ: Fikk kjenne på ensomheten da han ble blind

Gode venner i dag

Han forteller om det sterke møtet med klassevenninnen han var med på å mobbe - ti år etter.

- Der og da tenke jeg ikke noe videre over det. Jeg ble bare med i gjengen. Det var godt å si unnskyld til henne. I dag er vi gode venner, og klemmer hverandre hver gang vi ses, sier Madsen.

Han sier han ble med på mobbingen for å tøffe seg.

- Det var tøft å bli stående igjen utenfor mobbegjengen. Der og da følte jeg kanskje at jeg ville blitt et offer selv, sier Madsen.

Tahir Hussain begynte å miste synet da han var tolv år. Han fikk Laurence-Moon-Bardet-Biedl (LMBB) syndrom, og det tok ikke lang tid før han var helt blind. Han bestemte seg for å skape aktivitet for barn, og slik ble Tahir-lekene født. Nå reiser han rundt i hele landet - blant annet med ildsjelen Vidar Bøe - og arrangerer morsomme aktiviteter for skolebarn.

Inntrykk på elevene

- De som har opplevd mye vondt i livet ser at praten og vennskapet er mer verdt enn å sitte foran en svart skjerm, sier Hussain. I forkant av Tahir-lekene har han reist rundt på skoler i Eidsvoll og fortalt sin sterke livshistorie.

- Han hadde en enorm påvirkning på barna. Vi merker at de har en annen holdning til det å ta ansvar. Særlig en jente hos oss kjente på at dette var viktig. Hun har nå gått inn i en rolle i forhold til én av medelevene, og tatt ansvar i forhold til ham, sier rektor Toril Skovseth på Ås skole.

- Gøy å hjelpe hverandre gjennom forskjellige utfordringer sier Markus Habberstad Nygård og Erik Østnor fra Råholt.

LES OGSÅ: John Arne Riise gjorde comeback mot mobbere

Tahir-lekene

Tahirlekene er et forebyggende helsetiltak for barn og ungdom i alderen 12-16 år.

Målet er at alle skal få mulighet til å drive aktivitet som gir læring og gode opplevelser, slik at dette inspirerer til gjentakelse.

Det konkurreres i basisferdighetene, hurtighet, kondisjon, balanse, smidighet, samspill, koordinasjon, spenst, styrke og presisjon - som lag.

En viktig del av Tahir-lekene er turen Tahir tar rundt til klassene i forkant av lekene og forteller sin historie til elevene. Det skaper nærhet og understøtter hensikten med prosjektet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.