I helgen har hun oppdaget drømmen om å bli hekkeløper.
Et tjuetalls unge talenter samlet seg i helgen under Friidrettens tekniske dag på Jessheim friidrettsstadion. Deltakerne fikk kyndig hjelp fra eldre utøvere i Ull/Kisa til å finne ut mer av de tekniske øvelsene innenfor friidretten.
Ingerid Petrikke Huuse var en av deltakerne, og selv om hun var innom alt av mulige øvelser i løpet av de to dagene på stadion, var hun fast bestemt på å bli Norges nye håp i hekkeløp.
- Jeg har prøvd hekk, spyd, lengde, høyde og jeg har drevet med å støte kule. Egentlig alt som er her, smiler Huuse.
Det er imidlertid ikke tvil om hva hun likte best.
- Det morsomste er hekk. Jeg liker å få utfordringer av høyden når jeg har litt kortere bein enn de andre. Jeg liker å få utfordringer. Jeg klarer ikke å hoppe over de høyeste hekkene, men jeg hopper ganske høyt, forklarer Huuse.
Drømmen er å bli en god hekkeløper. Etter helgens kursing vet hun akkurat hva som må til.
- Da må man tenke på å ikke stoppe opp rett før hekkene, men fortsette å ha fart helt til du hopper, avslutter Ingerid.

Rekruttere til tekniske øvelser

Det er Ull/Kisas egne Ebba Beyer (17) som står i spissen for arrangementet. Hun ønsker å vise at klubben tilbyr mer enn bare løpsøvelser, og Beyer utøver selv blant annet kulestøt, høyde og diskos for Ull/Kisa. Hennes helt egne arrangement ble en vellykket affære.
- Det har gått veldig bra, jeg er veldig fornøyd, forteller initiativtakeren til EUB.
- Det ser ut som om barna er fornøyd, smiler Beyer. Hun håper at helgen har vært med på å få med flere nye talenter også til de tekniske øvelsene. De tekniske øvelsene i friidrett er basert på kast og hopp, som for eksempel spydkast, kulestøt, tresteg, lengdehopp og høydehopp.
- Håpet er å få rekruttert flere til de tekniske øvelsene for Ull/Kisa. Jeg føler at klubben trenger flere tekniske utøvere. Det er veldig mange løpere, men færre utøvere på den tekniske delen, forteller Beyer.
Med seg på laget som instruktører i helgen hadde Beyer flere Ull/Kisa-utøvere, samt sin egen far. René Beyer er tidligere tikjemper og hadde masse kunnskap og erfaring å dele med de unge deltakerne.
- Han er med på spyddelen, han er glad i spydkast. Han drev med friidrett selv da han var yngre og er min inspirasjon til å begynne med de tekniske øvelsene, avslutter Beyer.

- Liker lengde best

En annen av dem som fikk opp interessen for de tekniske øvelsene var Ingrid Næss (11, snart 12). Hun har tidligere drevet med friidrett, men fant igjen friidrettsinteressen i lengdegropa.
- Det er gøy å ikke bare løpe, men at man kan gjøre noe annet enn det også. Det er lengde jeg synes er det morsomste her. Det morsomste er å hoppe langt, smiler Næss.
- Jeg har også prøvd kule og spyd, og nå skal jeg bort til høyde, smiler Næss før hun løper mot høydestativet.
LES OGSÅ: Inviterer til Håndballens dag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.