Ull/Kisa var best og vant 27-14 i lokaloppgjøret.

Eidsvold Turn hadde kun fått inn tre mål mot Kisas 15 ved pause, og det var en skuffet trener Tom Martinsen som møtte Eidsvoll Ullensaker Blad etter kampen.

- Jeg syns vi gjør en skikkelig dårlig førsteomgang, og vi gjør ikke det vi har blitt enige om. Vi er ikke på. Etter en god timeout syns jeg vi gjør en bra start på andreomgang, vi setter fart i angrepet vårt og vi setter ballen, så hadde vi hatt to andreomganger hadde vi knivet bedre, forklarer Martinsen.

IKKE ETTER PLANEN

Han sier Eidsvoll-jentene gjorde en tålelig god jobb med forsvarsspillet under dagens kamp, men at angrepsspillet ikke gikk som det skulle.

- Vi ser at Kisa gjør oss dårlige. Vi ser også at når vi i andreomgang setter opp tempo og begynner å skyte der hvor keeperen ikke står, får vi en mye bedre uttelling, så det gjelder å løpe og flytte beina og få vekk nervene, sier han og fortsetter:

- Vi tar med oss den gode andreomgangen videre, og vi har hatt en veldig tøff seriestart. Vi forventer at vi skal plukke poeng nå framover. Vi har mye å lære nå som vi er i 3. divisjon, og mange av spillerne våre har ikke erfaring fra det nivået. Målsettingen er å plassere seg over nedrykksstreken, men da må vi klare å ta de poengene vi trenger når vi møter litt lettere motstandere.

LOKALOPPGJØR

Lørdagens kamp var første gang Kisa møter Eidsvoll på banen på mange, mange år og også første gang Kisas trener Frank Bredesen møter gamlelaget på motsatt banehalvdel. Martinsen tror Eidsvoll-jentene syns det var spesielt viktig å vise sin gamle trener hvor gode de har blitt, og at dette også spilte en stor rolle i lørdagens spill. Bredesen selv tenkte ikke nevneverdig på situasjonen, men tror det var en liten fordel at han på forhånd visste hvilke styrker motstanderen hadde på banen.

- Vi avgjorde kampen allerede i førsteomgang, og jeg var litt ekstra spent på å spille mot Eidsvoll. Vi fokuserte ikke noe spesielt på det annet enn 5-1-forsvaret vårt, sier Kisas trener som skryter av både forsvarsspillet til jentene og keeperen.

- Det var helt supert! Vi slipper ikke inn mer enn tre mål i førsteomgang og det tror jeg aldri jeg har vært borti før. Stemninga var på topp og Eidsvoll sleit veldig med å komme til gode sjanser, sier Bredesen. Han syns dog eget lag tapte seg litt i andreomgang og sier de falt litt i angrep.

- Det er naturlig når du leder med 12 mål. Da faller man litt, og jeg syns vi gjennomfører bra uansett.

LES OGSÅ: Bytter ut farlig underlag på Ull/Kisas hjemmebane

FAKTA

3. divisjon, håndball

Ull/Kisa-Eidsvoll Turn (27-14)

Jessheimhallen

Kisas lag: May-Lill Johansen, Marie Norseth, Cathrine Løkstad, Ingeborg Mørck, Elise Lystad, Rikke L. Hansen, Cathrine Gundersen, June Dramstad, Ane Andersen, Marthe Andersen, Pernille Skjønberg, Sara Gresaker, Helene Røtterud og Pia M. Johnsen.

Eidsvolls lag: Martine Tennes, Anna Borgan Kokaas, Marita Dalsbø, Kristin Kommisrud, Siri Steffensen Bratlie, Paolla Miranda Da Silva, Amalie Norderhaug Habberstad, Marlen Nilsen, Mikaela Madikken Sørensen, Emilie Sagen, Mathilde Nyeggen, Maria Pettersen og Pernille Olsen Skålevik.

Dommere: Valton Hoxha og Jens Kolterud Førsund

LES OGSÅ: Antall håndballag i Ull/Kisa har skutt til værs