• SEIER. Gjerdrum-bosatte Kristoffer Skjerping klinket til og vant søndagens fellesstart. Sliten og fornøyd triller han her i mål etter en lang dag på jobb.
  • TILBAKE. Thomas Sandholt Lund fra Eidsvoll er tilbake i Norge etter studier i utlandet. Nå forsøker han å finne motivasjonen til å satse videre på landeveissykkelen.
  • VÆR. Det var regn, surt og kjølig over Minneåsen søndag. Her er Thea Kristine Matter fra Eidsvoll SK på veg over åsen.
  • FORNØYD. Malin Eriksen forsvarte ledertrøya for U23-ryttere. Den skal hun ha ut sesongen, er målet.

– Jeg var helt sikker på at jeg hadde mistet den til noen andre, sier en smilende Malin Eriksen i målområdet på Trandum. Eriksen var nemlig ikke tilstede da hun ble ropt opp til premieutdelingen søndag ettermiddag.

HAR VÆRT SYK I TI DAGER

Etter åpningen av Norgescupen tok Malin Eriksen ungdomstrøya som beste rytter under 23 år. Etter åpningsrittet ble Eriksen syk og hadde ikke troen på å beholde trøya også etter helgens ritt.

– Det er veldig fint å ha denne trøya, altså. Det var en skikkelig tung dag i dag. Lørdagen ble tøff og vi kjørte mye for laget, i tillegg til at jeg ble syk etter Bergen. Jeg har egentlig vært syk i ti dager og jeg kjente at jeg ikke hadde form til å prestere i to dager, sier Eriksen, som likevel sanket nok poeng til å kapre ungdomstrøya også inn mot det tredje NC-rittet som går i Sandnes.

– Målet nå er å ha den sesongen igjennom, avslutter Eriksen.

SINDRE PÅ «HJEMMEBANE»

Hurdølingen Sindre Buraas, som har meldt overgang fra løping til sykling, kjørte sitt sjette (!) sykkelritt søndag. Han forteller om en god - men tøff - opplevelse søndag.

– Jeg synes det er gøy å sykle og jeg har syklet endel i vinter. Det går sakte, men sikkert oppover. Jeg klarer stort sett å følge på i hovedfeltet, sier Buraas, som syklet store deler av rittet på «hjemmebane» rundt Hurdalssjøen. Men det var over Tajet han mistet muligheten til å snirkle seg opp til bruddet.

– Jeg har faktisk ikke syklet så mye her i området, selv om jeg er fra Hurdal. Jeg fikk ikke helt med meg at det var to stykker som syklet fra hovedfeltet i Tajet. Det er kanskje lett å si at man burde ha vært enten der eller der, men etter hvert har man ikke helt bein til å følge heller, oppsummerer Buraas, som sikter videre mot flere norgescup-ritt sommeren igjennom.

STYGG MASSEVELT

Mellom Nordmokorset og Sundbyvegen skjedde det en stygg velt hvor flere av syklistene i herrer senior-feltet gikk med. Også Sindre Buraas gikk ned i velten. Bjørn-Erik Nyrud, rittleder, sier det tilsynelatende har gått bra med de involverte. Syklisten som det gikk hardest utover ble nemlig skysset raskt til Ullevål sykehus.

– CT-bildene av hodet viste ingen tegn på skader, men han har slått ut noen tenner. Velten skjedde da en syklist skulle stikke i fra feltet og to andre hev seg på. De havnet litt utenfor vegbanen og måtte kaste seg inn i vegen igjen. Sånn skjer når det er mange syklister på én gang, forklarer Nyrud. I tillegg til syklisten som havnet på Ullevål, hadde Nyrud med seg tre syklister i sin egen rittleder-bil.

– Jeg var bare tilfeldigvis bak feltet og fikk med meg velten. Da kjørte jeg tre av de som hadde falt til saniteten i målområdet, sier Nyrud, som ellers forteller om et knirkefritt ritt.

– Vi er veldig opptatt av sikkerheten til syklistene, og utover den store velten så har det gått bra til tross for at vi ikke har sperret vegene. Det har vært 100-150 personer i sving fra sykkelklubben gjennom hele helga, skryter Nyrud.

GODE RESULTATER FRA DE YNGRE

De yngre syklistene fra Eidsvoll SK markerte seg på resultatlistene både lørdag og søndag. Christian-Olaus Sween vant klasse M11-12 på lørdagens 12 kilometer.

Sween vant etter en meget solid spurt mot Fredrikstad SKs Christian Alexander Klund. Unggutten gjentok den sterke bedriften under søndagens ritt da han spurtslo Asker CKs Jørgen Nordhagen. Amalie Christensen vant K13-14 samme formiddag og gjorde det samme søndag. I seniorklassene ble det derimot ingen pallplasseringer for de lokale lørdag.

Eidsvollingen Miriam Bjørnsrud tok 7.plassen i kvinner senior, mens Malin Eriksen kom på en 18.plass. I klassen M junior tok Adrian Matter Fløtten en meget solid 11.plass.

– Det gikk styggfort i front, og jeg gjorde en liten feil i siste svingen. Jeg hadde nok ikke kommet på pallen uansett, men topp fem kunne gått, sier Adrian til EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.