Espen Aarnes Hvammen måtte ned i siste sving på sin 500 meter i Calgary. Han unngikk stygge skader, men fikk en dårlig start på sesongens verdenscupåpning.

- MERKELIG LØP

Aarnes Hvammen syntes selv det var et merkelig løp i Calgary sent fredag kveld norsk tid.
Fallet skyldtes løpsmakker Hein Otterspeers fall rett før.
- Det var et rart løp, egentlig. Jeg gikk godkjent de første 190 meterne, men jeg ble litt for fokusert på makkeren som falt i utgangen av første svingen. Da prøvde jeg å gå lengst mulig inn i utgangen av den svingen fordi jeg ville unngå at han traff meg dersom han spratt tilbake fra putene, noe som er vanlig når man faller, forklarer Hvammen.
At Aarnes Hvammen tok sine forholdsregler fikk konsekvenser i den siste svingen.

SÅRBAR I SVINGEN

- Jeg justerte da samtidig posisjonen min noe opp, og det førte til at jeg ble for høy nedover vekslingssiden. Da ble jeg igjen mer sårbar i sistesvingen og plutselig glapp bare venstreskøyta.
- Jeg var heldig som unngikk kutt eller andre skader i fallet, sier eidsvollingen. Fall på skøytebanen kan gi stygge skader. I oktober falt skøyteløper Håvard Holmefjord Lorentzen og kuttet seg stygt (ekstern lenke). Kuttet har ødelagt store deler av Lorentzens sesong.

1000 METER

I dag går Espen Aarnes Hvammen 1000 meter i Calgary, denne gangen i par mot Alex Boisvert-Lacroix, som går på hjemmebane i Canada.
Da skal fallet være ute av systemet.

HAR MER INNE

- Det er bare å glemme det og fokusere på 1000 meter lørdag og 500 meter igjen på søndag. Jeg vet jeg har mye mer inne, så det er bare å jobbe videre, sier Hvammen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.