• TIDENES YNGSTE: 14 år og 302 dager gammel debuterte han for EIFs a-lag. Her avbildet i sin første kamp fra start. Arkivfoto: Eivind Garberg Bjerke

– Takk for sist, smiler Markus Sørensen på sitt vanlige, beskjedne vis og rekker ut hånda. EUB møter den sympatiske unggutten på Eidsvold stadion – en helt vanlig dag i slutten av sommerferien. Møtet med avisa er hans andre tur til kunstgresset denne dagen.

– Jeg pleier å ha en økt her hver morgen. Da leker jeg med ballen eller trener på skudd og teknikk, forteller midtbanetalentet.

I tillegg kommer tre fellestreninger i uka pluss kamp.

tidenes yngste

Sekstenåringen fra Råholt har for lengst spilt seg til fast plass på EIFs 4. divisjonslag, etter at han fikk sin debut 14 år og 302 dager gammel. Ingen i klubben kjenner til at en yngre spiller har vært på banen for klubbens a-lag.

– veldig stort potensial

Råholtklubbens nye trener, Roy Arne Berg, beskriver Sørensen som en dedikert og hardtarbeidende spiller.

– Markus jobber hver eneste dag for å bli bedre. Han er en typisk boks til boks-spiller og indreløper. Han er god med ballen inn i rom foran seg, samtidig har han en rå egenskap i gjenvinningsfasen. Potensialet hans er veldig stort. Det blir viktig å jobbe tålmodig og langsiktig for å få en best mulig utvikling, sier Berg.

tatt steg

Få følger Romerike-fotballen tettere enn Espen Bråthen. Mannen bak nettstedet Lokalfotballen, mener Sørensen har tatt store steg i år.

– Fysikken og forståelsen har blitt bedre med ett års erfaring fra 4. divisjon. På Øvre Romerike er han blant de med størst mulighet til å bli en meget god fotballspiller, mener Bråthen, som også hevder at LSK og VIF følger med på sekstenåringens utvikling.

koser seg i eif

Også lokale klubber har merket seg talentet. Både Ull/Kisa og Eidsvold Turn har meldt sin interesse for rødtrøyenes unggutt.

– Jeg koser meg i EIF, og jeg blir nok her ut sesongen.

Han har allerede har fått testet nivået på a-lagstreninger hos Turn:

– Det har vært et steg opp. Jeg føler jeg har klart meg greit, men tempoet er en del høyere. I høst skal vi prate nærmere om hva som skjer videre, røper Sørensen.

Da intervjuet er over blir Markus værende igjen på kunstgresset. Dagens andre økt er igang - før EIF-treningen venter senere på kvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.