Perfekt vær og optimalt grep på banen sørget for at utøvere, arrangører og publikum storkoste seg i helgen.

– Det hagler banerekorder, jubler løpsleder Lin Amundsen.

– For første gang er vi nede på femtallet, sier hun, og refererer til svenske Micke Gullquist, som kjørte 5.98 i klassen Pro Mod.

SUNN INTERESSE

Det er Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) som står som arrangør av eventet, som hvert år samler bil- og motorsykkelentusiaster fra hele Europa. I år var det satt av fire dager til kjøring.

Per Erik Emilsen (16) og Tor-Øivind Enger Østgaard (18) fra Eidsvoll kjører hver sin Suzuki GSXR i klassen ET Street bike, en klasse for gateregistrerte sykler. Tor-Øivind har lettet kåpene på sin sykkel, mens Per Erik har forlenget sin med 20 centimeter, og senket den rundt 30.

– I vår klasse er ikke det viktigste å kjøre fort. I innledningsrun er det reaksjonstid som teller, hvor lang tid det tar fra man får grønt lyst til sykkelen er i fart. I elimineringen er det om å gjøre å kjøre nærmest mulig egen tid fra innledningsrun, forklarer Tor-Øivind.

Guttene legger ikke skjul på at de liker fart og spenning, men det er også andre fordeler med å drive med motorsport, ifølge de to:

– Det er en sunn interesse, mye bedre enn å henge på et gatehjørne eller sitte foran PC, sier Per Erik.

VIL KJØRE TOP FUEL

Også Madelen Andersen (16) fra Nordkisa har gjort seg bemerket i sin junior dragster.

– Det var pappa som bestemte at jeg skulle ta lisens, og siden har det bare blitt mer og mer kjøring, sier Madelen.

Det var først hennes og pappas greie, nå er mamma også med.

– Jeg er ikke redd for fart, men når jeg står ved startplata og ser at hun skyter av gårde er jeg jo redd for at det skal slippe, at hun skal begynne å drifte rundt utpå der. Det er en risikosport, sier mamma Ingunn Granhaug Andersen.

– Målet er å kjøre top fuel, er Madelens svar på bekymringen.

2.000 TIMER I ÅRET

En av dem som sørger for at grepet på banen hele tiden er optimalt, er baneansvarlig Stian Hellem.

– Jeg har holdt på her hver dag i to uker, bekrefter Stian, som er født og oppvokst i NDRG-miljøet.

– Jeg tipper jeg legger ned drøyt 2.000 timer i året her, sier han, og ser nedover den lyseblå stripa som er ansett som en av de beste i Europa.

Presseansvarlig i NDRG, Tore Ravneberg, sitter med sitt yngste barnebarn på brystet og er meget fornøyd med helgen. Han løfter fram de over 200 frivillige i klubben, deriblant Stian Hellem og resten av banemannskapet, som har stått på både sent og tidlig de siste ukene, for å få dette i havn.

– Uten dem hadde ikke dette vært mulig, konkluderer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.